Dość powtarzający się problem dotyczący mojego logo w moim kartridżu. Znika lub jest obcinany podczas zapisywania pliku PDF, gdy znajduje się przed nim ramka widoku.
To dziwne, ale w domu działa... Czy masz swój obraz w tle??? W przypadku edycji mapy bazowej??? Wysyłam Ci jeden z moich planów tła i możesz przetestować...
Myślę, że nie ma jakiegoś rozwiązania, bo reaguje trochę jak rozkazy masek w programie graficznym
Wkłady są w tle, widoki są powyżej. Tak więc jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest umieszczenie obrazu logo przed widokiem, z drugiej strony prawdą jest, że linia kartusza pozostaje widoczna, nawet jeśli widok je przecina
Cóż, właśnie zobaczyłem, że wszystko zależy od stylu wyświetlania widoku. W ombré (kolor) to nie działa... W ukrytych krawędziach jest dobrze, widzimy logo -_-
Tyle tylko, że nie ma jeszcze rozwiązania dla zacienionego. Ciągle szukam ^^
Cóż, nie pamiętam tego błędu w 2014 roku! Jednak od 2010 roku przeszedłem przez wszystkie wersje. Twoje logo jest dobrze zapisane w planie w tle, a nie na?? Pytam, bo już to widziałem!! Osoba ta nie edytowała planu tła w celu umieszczenia logo; Właśnie wkleiła go na rysunku i zapisała jako model...
Aby obejść ten problem, możesz zrobić blok swojego logo i przenieść go z powrotem na końcu do MEP i przykleić go do tego, który już masz, na wypadek, gdyby był zakryty przez część wzroku...