Czy Solidworks oferuje darmową wersję dla emerytowanych rysowników?

Cze wszystkim

Strona Lyncoa jest moim punktem odniesienia dla wiedzy o oprogramowaniu solidworks, zastanawiałem się, kto jest studentem, rysownikiem lub projektantem, czy istnieje możliwość posiadania bezpłatnej licencji solidworks tylko dla hobby.

Jeśli masz rozwiązanie, podziel się nim.

Dziękuję

2 polubienia

Witam

Jedynym sposobem, który przychodzi na myśl, jest wersja studencka, problem polega na tym, że musisz mieć kod, aby ją aktywować.

Oto strona internetowa ze wszystkimi informacjami: https://www.solidworks.fr/sw/education/4525_FRA_HTML.htm

Jeśli znasz nauczycieli szkolnych, którzy mogą przekazać Ci kod, którego używają dla swoich uczniów, byłby on dla Ciebie przydatny, w przeciwnym razie z prawnego punktu widzenia nie widzę żadnych innych alternatyw. Chyba, że Twoja poprzednia firma jest hojna i pożyczy Ci/da Ci jedną ze swoich licencji, ale za cenę tej myślę, że odmówią.

Powodzenia w poszukiwaniach :)

2 polubienia

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe. W zależności od potrzeb, być może będziesz musiał przekierować się do innego rozwiązania niż solidworks, aby uzyskać darmową wersję.

1 polubienie

Myślę, że wyposażyli FabLabs w Solidworks.

Musisz więc dowiedzieć się, które z nich i sprawdzić, czy jest jeden w pobliżu.

10 lat temu korzystałem z wersji studenckiej jako osoba bezrobotna, ale wydaje mi się, że to właśnie na amerykańskich stronach można było ją pobrać. Od tego czasu polityka Dassault Systèmes musiała ulec zmianie.

Obecnie tylko Autodesk oferuje swoje oprogramowanie bezpłatnie dla studentów, bezrobotnych, stowarzyszeń / organizacji non-profit.

Na przykład z Fusion360 znajdziesz więcej Fablabów niż z oprogramowaniem.

Z drugiej strony, Fusion 360 nie jest tak łatwo się z nim uporać, gdy spędziłeś lata na oprogramowaniu, to inny sposób myślenia i projektowania.

1 polubienie

Nie lepiej, fusion 360 może być rozwiązaniem, nawet jeśli ja też mam z tym kłopot, pochodzącym od Solidworks.

Witam

Spójrz tutaj , powinno ci to pomóc...

1 polubienie

Witam

Na tej stronie możesz zrobić 3D, tak jak w solidworks, jest to bezpośrednio online i za darmo, jeśli to, co robisz i publicznie.

Jedynym problemem jest to, że w przypadku złożeń jest to trochę bardziej irytujące niż Solidworks

https://www.onshape.com/

Może Cię zainteresować :)

Miłego dnia

2 polubienia

W wolnym oprogramowaniu jest FreeCad.

Wydaje się, że bliżej mu do Inventora niż do SW, ale jest tam asocjacyjna filozofia 3D.

2 polubienia