Solidworks - Nienazwane karty

Witam
Dziś rano kolega zapytał mnie, czy wiem, dlaczego ma zakładki w swoim interfejsie bez oznaczenia.
Niedawno zmienił swój komputer, ale nie pamięta, czy jego interfejs był wcześniej taki.

Czy masz rozwiązanie, aby rozwiązać ten problem?
Miłego dnia
Séb.

Witam
Jeśli są puste, można je ukryć, klikając prawym przyciskiem myszy obszar banera, a następnie "dostosuj".
Następnie, jeśli masz plik konfiguracyjny dla interfejsu wspólnego dla wszystkich użytkowników, zawsze możesz go załadować, co rozwiąże problem.
Nigdy nie miałem tego rodzaju problemu, jeśli jest to standardowa instalacja, która prowadzi do takiego wyniku, może postaraj się o ponowną instalację oprogramowania.

3 polubienia

Witam @SebJo

Zajrzyj do poniższych menu, a dowiesz się wszystkiego.
Pozdrowienia

3 polubienia

Lub kliknij prawym przyciskiem myszy karty, Niestandardowe..., a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy kartę i usuń lub ukryj, ale jeśli jest pusta, równie dobrze możesz ją usunąć.
I tym razem @Cyril_f zamieściłem go w odpowiednim temacie! :crazy_face:

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi.
Rozwiązaliśmy problem dzięki Twoim radom!

Z drugiej strony brakuje mu wielu funkcji w swoim interfejsie
W zakładce "funkcje" nie ma bloku ze skrótami do "Wyjdź", "Powtórz", "Żeberko"...

Wypróbowaliśmy zakładkę "Dostosowywanie", w której możesz pokazać wszystko i/lub przywrócić ustawienia domyślne
Ale nic nie działa

Witam

Czy zapisałeś swoje ustawienia, klikając koło zębate, jeśli tak, możesz przywrócić ustawienia lub odzyskać ustawienia kolegi, aby je dostosować, a następnie zapisać, aby mieć kopię zapasową
image

3 polubienia

Aby przywrócić profil, postępując zgodnie z metodą @ac_cobra_427, musisz jednak mieć określony profil ze ścieżkami plików w sieci (nie lokalnym), w przeciwnym razie może to spowodować jeszcze poważniejsze problemy.
Idealnie byłoby, gdybyś stworzył profil specyficzny dla każdej nowej wersji oprogramowania, a następnie zapisz go i udostępnij.

1 polubienie

Zapisaliśmy profil mojego kolegi tą metodą, zanim zmienił komputer
Jednak nie miał tych brakujących elementów przed zapisaniem swojego profilu...

Te zakładki prawdopodobnie odnoszą się do rzeczy, których SW w swojej nowej wersji nie może już znaleźć.

1 polubienie