Solidworks - Narzędzia do powierzchni płaskich

Witam

Chcę użyć narzędzia "Płaska powierzchnia" w solidworks.

Ten jest obecny na moim pasku narzędzi, ale nie mogę go użyć. Nigdy nie jest "aktywny", nawet jeśli wybiorę prostą powierzchnię. To samo dotyczy samouczka solidworks i ich przykładowego modelu, który otwieram, ale dla którego funkcja się nie aktywuje.

Posiadam standardową wersję oprogramowania.

Czy możesz mi pomóc rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję.

2 polubienia

Pokaż nam narzędzie

Twój kawałek, który chcesz spłaszczyć 

Wersja oprogramowania, którą posiadasz

@+

1 polubienie

Witam

Sprawdź mój samouczek, jeśli może ci pomóc???

http://www.lynkoa.com/tutos/surfacique/mise-à-plat-dune-pièce-complexe

2 polubienia

Witam 

Dziękuję za odpowiedzi, wersje: 2016 i 2017. Posiadamy dwie licencje.

Jak na wklejonym tutaj zrzucie ekranu, narzędzie jest tam, ale nie ma drzewa. Więc nie możemy z niego korzystać.

Pozdrowienia

1 polubienie

Czy wybrałeś powierzchnię do spłaszczenia?

@+

1 polubienie

Tak, powierzchnia wybrana, bez względu na część lub kształt; objętość lub powierzchnia, prosta lub złożona, narzędzie pozostaje niedostępne.

1 polubienie

Witam

Niestety, narzędzie, o którym mowa, jest dostępne tylko z licencją premium od solidworks

2 polubienia

dzięki za info @ Pierre S

Niestety, narzędzie, o którym mowa, jest dostępne tylko z licencją premium od solidworks

Wydaje mi się, że jest to trochę nadużywane ;-(

Mówi się jednak, że funkcja jest przeznaczona dla nowej wersji 

To tak jak z ubezpieczeniem, trzeba wszystko przeczytać i zniszczyć ;-(

Prawdziwy przekręt w ten sposób robienia rzeczy

@+ 

2 polubienia

Ach, dziękuję za potwierdzenie. Tego się obawiałem...

Dobra kontynuacja.

1 polubienie

Witam

Rozłożona funkcja sruface pojawiła się 3 lata temu i zawsze była w wersji Premium, może się to wydawać niesprawiedliwe, ale SOLIDWORKS dba o to, aby bez zmiany jej cen coraz więcej funkcji było dostępnych dla każdego.

Teraz spójrz na standardową wersję, którą masz FeatureWorks, interkonekt 3D, z wersji Pro masz circuitWorks i realistyczne renderowanie Visualize.

@+

2 polubienia

Jak powiedzieli moi koledzy, myślę, że masz licencję standardową, ponieważ jest ona dostępna tylko z licencją premium. Zobacz załączony link:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/c_flatten_surface.htm

Powinieneś tylko pomyśleć o zatwierdzeniu najlepszej odpowiedzi, aby zamknąć post....