Cze wszystkim
Od kilku dni mam problem z archiwizacją dla niektórych użytkowników SolidWorks PDM. Nie mogą już archiwizować plików w folderach, podczas gdy wcześniej mogli archiwizować pliki w tych samych folderach.
Podczas ewidencjonowania SolidWorks PDM wskazuje, że plik nie spełnia warunków dla procesu roboczego. Chociaż nie wprowadzono żadnych zmian w przepływie pracy ani nie wprowadzono żadnych zmian w uprawnieniach grupy.
Więc nie wiem, skąd to może się wziąć.
W załączeniu znajduje się komunikat wyświetlany podczas archiwizowania pliku.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Z poważaniem, Jean-Patrick
pb_workflow.jpg
Witaj Jean-Patrick,
Mam kilka pytań, aby lepiej zrozumieć przyczynę problemu
Kiedy mówisz, że mógł archiwizować pliki w tych samych folderach, czy jest to ten sam folder, czy nowy folder w podobnej strukturze dokumentu? Ponieważ czasami użytkownicy nie używają funkcji EPDM do tworzenia nowych struktur folderów i dlatego prawa do tych folderów nie istnieją.
Czy pliki, które powodują problem, zostały już zarchiwizowane?
Czy te pliki przechodzą przez stan typu ZATWIERDZONE?
Dzieje się tak na istniejących plikach i nowych.
Pliki, które powodują problemy, nigdy nie zostały zarchiwizowane i nie mają statusu typu "ZATWIERDZONE" do zarchiwizowania w PDM
Nie jest jednak logiczne, że po swojej stronie umieściłem siebie w grupie użytkowników, którzy mają problemy i nie miałem żadnych problemów z archiwizacją czy innymi.
Witam
Pamiętaj również, aby sprawdzić, czy uprawnienia zainteresowanych użytkowników są dobre lub czy nie mają oni szczególnych uprawnień, które mogłyby być sprzeczne z prawami grupy, do której należą.
Pozdrowienia
Problem polega na tym, że uprawnienia są dobre, a użytkownicy nie mają konkretnych uprawnień. Ten problem z archiwizacją pojawił się nagle, bez wpływu na uprawnienia grup lub ustawienia przepływu pracy.
Witam
Czy w zawartości nie będzie pliku, który nie pasuje (na przykład plik cwr z wynikiem symulacji xpress dla pliku części lub inny plik zewnętrzny w stosunku do skrzyni w zespołach)?
Wydaje mi się, że mam mgliste wspomnienie, że może to wygenerować ten komunikat, jeśli warunki pliku są restrykcyjne.
1 polubienie
Witam
Odbijam się od odpowiedzi @ Cyril.f, Czy to są pliki SW czy inne?
Ponieważ na przykład pliki do zarchiwizowania to normalny Excel (.XLS), ale ktoś dodaje makro i plik staje się . XLSM.
A jeśli pliki XLSM nie są połączone z odpowiednią kategorią plików w ustawieniach repozytorium, nie można ich wprowadzić do odpowiedniego przepływu pracy.
Czy sprawdziłeś interfejs krzesła-klawiatury, ponieważ czasami ...
1 polubienie
Witam
Problem ten został rozwiązany. Był to problem z warunkiem wejściowym w przepływie pracy.
Miłego weekendu.
Celina
1 polubienie