Solidworks premium i symulacja solidworks

Cze wszystkim

Posiadam solidworks premium 2017. 

Mam dostęp do symulacji, ale tylko do modułu statycznego i muszę wykonać badanie termiczne.

Mój administrator IT informuje mnie, że teoretycznie mam do dyspozycji następujące moduły: CW-PRO i CAE CW PRO

Nie wiem, co to znaczy, on też nie?

Czy możesz mi powiedzieć, którego modułu potrzebuję, aby mieć symulację termiczną?

Z góry dziękuję

Julien SERRE

Dobry wieczór

powinieneś zapytać swojego dealera, ponieważ nazwy DS to prawdziwy souk.

Na przykład mam tak zwaną wersję premium, ale  w rzeczywistości jest CAD i standardowy moduł symulacji.

Musisz więc skupić się na dodatkowych modułach, aby odnaleźć się w tej sytuacji

Zajrzyj tutaj www.solidworks.fr/sw/docs/SW2015_Simulation_DS_FRA.pdf

ale pewne jest, że nie musisz być wersją standardową, ale wersją Solidworks Professional (patrz strona 3)

Powyżej znajduje się jeszcze jedna (bardzo droga) wersja Solidworks Simulation Premium. (patrz strona 4)

Dla Twojej informacji, CAE to skrót od Computer-aided engineering (CAE) w języku francuskim, co tłumaczy się jako: Inżynieria wspomagana komputerowo (CAE) to powszechne zastosowanie oprogramowania komputerowego w celu ułatwienia zadań analizy technicznej. Obejmuje to analizę elementów skończonych (MES), obliczeniową dynamikę płynów (CFD), dynamikę wieloobiektową (MBD), trwałość i optymalizację, w tym optymalizację topologiczną.
Dla jasności, oprócz CAD masz dodatkowe moduły, w tym symulację FAE (Analiza Elementów Skończonych)

Z drugiej strony wytrawny w apelacji CW .

Sprawdź, czy wszystkie opcje są aktywne, ponieważ nie musisz ładować wszystkich modułów od początku. Aby sprawdzić NARZĘDZIE==> UZUPEŁNIENIE==> sprawdź, co chcesz, z możliwym załadowaniem zaraz po uruchomieniu.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję za tę odpowiedź, zamierzam przeczytać temat, który mi powiedziałeś...

Mam premię

Miłego dnia

1 polubienie