Cze wszystkim
Mam duży problem z symetrią,
Nie wiem, dlaczego niektóre elementy nie są dobrze symetryczne! Podaję zdjęcie.
Tak bardzo się zmieniłam w tym, że... Musiałem popełnić fatalny błąd, aby osiągnąć taki wynik!
Czy mógłbyś mi pomóc lub mnie poprowadzić?
Dziękuję.
Pozdrowienia.
sans_titre_6.png
Witam
Możesz zacząć od powrotu do swoich funkcji za pomocą paska bloku, aby zobaczyć, kiedy masz tę wadę.
Pozdrowienia
1 polubienie
A ponieważ to pytanie jest oczywiście związane z tym, możesz mieć to samo pytanie, a mianowicie: "czy możesz pokazać swoje parametry, gdy robisz symetrię lub publikujesz swoją część?".
Pozdrowienia
1 polubienie
Więc tak, masz rację, wróciłem do paska blokującego, a tak naprawdę to cała moja symetria się psuje...
ale aby pokazać moje parametry, mogę, ale część może być skomplikowana, jeśli ludzie nie mają tej samej wersji co ja!
Witam
Jeśli to wszystkie symetrie są zaburzone, prawdopodobnie jest to twoja płaszczyzna odniesienia, która nie odpowiada żądanej płaszczyźnie symetrii.
W przypadku wersji Solidworks mamy tutaj różnych rysowników, którzy mają różne wersje Jestem pewien, że jednemu z nich uda się otworzyć i dać ci odpowiedź, która niczego nie próbuje ....
Absolutnie, więc zamierzam umieścić mój plik na komputerze.
Myślę, że znalazłem swój błąd, który polega na tym, że w momencie mojego ogólnego szkicu zdałem sobie sprawę, że popełniłem błąd w orientacji importowanego ciała (plik .stl), mój szkic jest oparty na tym ciele, a ponieważ popełniłem ten błąd i nie zaczynałem wszystkiego od nowa, Zrobiłem rotację ciała (zapomniałem trochę symetrii, aby to zrobić ... )
test_entrainement_en_solo.sldprt