[ SolidWorks ] Problem z wyśrodkowaniem pliku .stl na szkicu

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyśrodkowanie pliku .stl na szkicu?

Ponieważ kiedy importuję plik i szkicuję, jest on przesuwany na prawo od początku.

Dziękuję.

Pozdrowienia.

Witam

Czy wykonałeś rozpoznawanie funkcji, aby mieć plik SLDPRT, czy używasz natywnego STL?

W rzeczywistości na drzewie wystarczy kliknąć "zwolnij" swój pokój, a następnie wędruje wszędzie, a następnie wyśrodkuj pokój na początku z 3 natywnymi płaszczyznami pokoju.

Pozdrowienia

1 polubienie

Używam podstawowego pliku .stl.

Po tym, jak znalazłem się na drzewie, nie "wyzwoliłem się".

Udało mi się, jeśli chcesz przesunąć plik stl za pomocą "body-move" lub zrobiłem szkic z okręgiem i osią, ale problem polega na tym, że .stl nie jest wyśrodkowany.

Lub przesunąć obiekt (obiekty) (wstawić, wysunąć powierzchnię, przesunąć, skopiować)

Próbuję znaleźć rozwiązanie, tak naprawdę nie wiem, czy powinienem otworzyć .stl w objętości czy na powierzchni. Wiedząc, że gdy plik .stl jest wyśrodkowany, już go nie dotykam!

Używam .stl, jeśli chcesz później z nim szkicować.

Gloupss (Gloupss)

W solidworks plik nie porusza się po ekranie za pomocą myszy, jak część, która nie miałaby żadnych ograniczeń.

Nie mam pod ręką SW do dzisiejszego wieczoru , ale może @sbadenis mi powie, albo popełniam błąd z STL. W solidworks normalnie można ponownie zdefiniować położenie, ramkę odniesienia, itd., itp.

Pozdrowienia

@Zozo_mp: Myślę, że mylisz się co do środowiska pracy. STL jest importowaną bryłą w części, a nie częścią w złożeniu.

1 polubienie

Udało mi się coś zrobić,

Zrobiłem szkic + ruch ciała w widoku z przodu i szkic + ruch ciała w widoku po prawej stronie i bawiłem się offsetami.

Wygląda + lub - jak to, czego chciałem, więc proszę bardzo. (trudne, bo to wyjątkowy kawałek)

Pokój jest wyśrodkowany + lub -, więc dobrze... Poradzę sobie z tym!

Za pomocą funkcji przesuwania/kopiowania powierzchni można przesunąć część w osi x, y lub z zgodnie z bokami lub wiązaniami.

I mała wskazówka w SW2018, jeśli przesuniesz ciało za pomocą kopii przenoszenia z ograniczeniami i usuniesz funkcję, ciało pozostanie tam, gdzie go ograniczyłeś! a zatem bez dodatkowej funkcji!