Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyśrodkowanie pliku .stl na szkicu?
Ponieważ kiedy importuję plik i szkicuję, jest on przesuwany na prawo od początku.
Dziękuję.
Pozdrowienia.
Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wyśrodkowanie pliku .stl na szkicu?
Ponieważ kiedy importuję plik i szkicuję, jest on przesuwany na prawo od początku.
Dziękuję.
Pozdrowienia.
Witam
Czy wykonałeś rozpoznawanie funkcji, aby mieć plik SLDPRT, czy używasz natywnego STL?
W rzeczywistości na drzewie wystarczy kliknąć "zwolnij" swój pokój, a następnie wędruje wszędzie, a następnie wyśrodkuj pokój na początku z 3 natywnymi płaszczyznami pokoju.
Pozdrowienia
Używam podstawowego pliku .stl.
Po tym, jak znalazłem się na drzewie, nie "wyzwoliłem się".
Udało mi się, jeśli chcesz przesunąć plik stl za pomocą "body-move" lub zrobiłem szkic z okręgiem i osią, ale problem polega na tym, że .stl nie jest wyśrodkowany.
Lub przesunąć obiekt (obiekty) (wstawić, wysunąć powierzchnię, przesunąć, skopiować)
Próbuję znaleźć rozwiązanie, tak naprawdę nie wiem, czy powinienem otworzyć .stl w objętości czy na powierzchni. Wiedząc, że gdy plik .stl jest wyśrodkowany, już go nie dotykam!
Używam .stl, jeśli chcesz później z nim szkicować.
Gloupss (Gloupss)
W solidworks plik nie porusza się po ekranie za pomocą myszy, jak część, która nie miałaby żadnych ograniczeń.
Nie mam pod ręką SW do dzisiejszego wieczoru , ale może @sbadenis mi powie, albo popełniam błąd z STL. W solidworks normalnie można ponownie zdefiniować położenie, ramkę odniesienia, itd., itp.
Pozdrowienia
@Zozo_mp: Myślę, że mylisz się co do środowiska pracy. STL jest importowaną bryłą w części, a nie częścią w złożeniu.
Udało mi się coś zrobić,
Zrobiłem szkic + ruch ciała w widoku z przodu i szkic + ruch ciała w widoku po prawej stronie i bawiłem się offsetami.
Wygląda + lub - jak to, czego chciałem, więc proszę bardzo. (trudne, bo to wyjątkowy kawałek)
Pokój jest wyśrodkowany + lub -, więc dobrze... Poradzę sobie z tym!
Za pomocą funkcji przesuwania/kopiowania powierzchni można przesunąć część w osi x, y lub z zgodnie z bokami lub wiązaniami.
I mała wskazówka w SW2018, jeśli przesuniesz ciało za pomocą kopii przenoszenia z ograniczeniami i usuniesz funkcję, ciało pozostanie tam, gdzie go ograniczyłeś! a zatem bez dodatkowej funkcji!