Podczas rysowania części spawanej można wyświetlić tabelę z listą spawanych części: czy można ręcznie wypełnić te, które nie są spawane automatycznie ?
Właśnie próbowałem, przechodząc do właściwości spawanych części, mam dostęp do modyfikacji niektórych pól (ale nie długości), ale ich wypełnienie nie daje żadnego efektu, SolidWorks ich nie zapisuje!
Jakiś pomysł ? Jestem w SW 2014 SP2, ale myślę, że problem jest taki sam w starszych wersjach.
Tak, klikam prawym przyciskiem myszy folder > Properties, przechodzę do ostatniej zakładki Tabela spawanych części jak na zdjęciu, a kiedy wypełniam etykietę FR lub pole wymiarów (pola, do których mam dostęp w modyfikacji w przeciwieństwie do DŁUGOŚCI), które waliduję, gdy wracam do właściwości, pola są puste ! Aktualizacja listy spawanych części nie pomaga!
Robisz tak jak mówi Benoit LF, musisz przejść do zakładki "podsumowanie listy spawanych części" i tam możesz nadpisać według własnego uznania, ja robię to często
Ta ostatnia zakładka to wizualizacja tabeli listy spawanej mechanicznie, którą wstawisz (lub nie) do rysunku. To w pierwszej zakładce musisz przejść do zmian.
Normalnie, jeśli Twoje ciała spawane mechanicznie zostały wykonane za pomocą polecenia "element spawany mechanicznie", informacje powinny zostać uzupełnione automatycznie (oczywiście musisz mieć poprawnie wypełnione profile spawane mechanicznie).
Dla wszystkich innych obiektów (płaskich, arkuszy) należy ręcznie wypełnić pierwszą zakładkę lub skorzystać z właściwości inteligentnych