Solidworks: Pobieranie adnotacji spaw utworzonych w części z widoku rysunku

Cześć,
Tworzyłem adnotacje lutowe w 3D z jednej strony, używając funkcji " slutuj szw".
Łącznie jest 360 szwów spawowych.
Chcę móc pobierać te adnotacje przy rysunkach widoków.
Wiem, jak to zrobić, korzystając z funkcji " importuj obiekty z szablonu ". Problem polega na tym, że wyświetlane są wszystkie adnotacje 360.
Czy istnieje sposób, aby automatycznie wyświetlać tylko adnotacje związane z szwami spawi widocznymi w widoku rysunku (tak jak jest to możliwe dzięki wymiarom zaimportowanym z modelu)?
Albo użyć funkcji " symbol spawu ", aby wybrać stopkę spawalniczą w widoku rysunku i automatycznie pobrać adnotację wprowadzoną w 3D?

Z góry dziękuję

Cześć,

Będziesz musiał ujarzmić widoki adnotacji:
Widoki adnotacji - 2025 - Pomoc projektowa SOLIDWORKS

2 polubienia

Witam i witam;

W dostępnych opcjach importowania obiektów z modelu można wybrać " tylko " wybraną funkcję i importować je "tylko " w wybranym widoku...
image

Drugą metodą jest zaimportowanie wszystkiego (przez obiekty modelu), a następnie ukrycie wszystkiego, aby ponownie wyświetlać tylko pożądane adnotacje.

Skróty " F5 " umożliwiają filtry wyboru:
image
=> Wybór symboli spawisk i adnotacji
CTRL+A na arkuszu => kliknięcie prawym przyciskiem => Ukryj

Następnie w " Widok" / " Ukryj-pokaż" / => Adnotacja

I kliknij na adnotacje, aby pokazać.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi

O mój Boże, to... Nigdy o tym nie myślę, ale to wcale nie jest przyjazne  dla użytkownika. :upside_down_face: :melting_face:

3 polubienia

Rozumiem... Poglądy adnotacji są trochę jak odniesienia zewnętrzne: trzeba się z nimi mierzyć od najmłodszych lat, ryzykując rozwój fobicznych nerwic.

5 polubień

To szalone, nie mogę znaleźć tutoriala wideo po francusku czy angielsku na ten temat (jedyny, jaki znalazłem, jest zrobiony przez Hindusa i przez akcent oraz słabą jakość mikrofonu uszy za bardzo krwawią...).
Pomoc SW jest co najwyżej lakoniczna i niezbyt jasna w tej kwestii.

1 polubienie

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjRjdeZ1faSAxUf6wIHHTUrCVsQwqsBegQIGBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DoeAEJ4uZkv8&usg=AOvVaw20L-qWbkEcwFXZn1uexRD7&opi=89978449