Mam problem z SolidWorks. Pobrałem i zainstalowałem licencję 2015 (/2016) i wszystko poszło gładko. Jednak po uruchomieniu oprogramowania pojawiają się następujące komunikaty: 1- Monitor zasobów SOLIDWORKS: Nie ma wystarczającej ilości dostępnej pamięci systemowej. Zamknij niektóre aplikacje, aby zwolnić zasoby. 2- FeatureWorks: Brak bazy danych SOLIDWORKS. Nie wszystkie funkcje będą dostępne.
Zoptymalizowałem rozmiar pamięci wirtualnej, zaznaczyłem/odznaczyłem FeatureWorks zamknął/ponownie otworzył oprogramowanie ... Zrobiłem prawie wszystko, co zostało zaproponowane w innych pytaniach i forach związanych z moim problemem, ale nic się nie zmieniło... Nie wiem, jak rozwiązać ten problem. W zeszłym roku korzystałem z licencji 2014, wszystko działało bardzo dobrze (ten sam komputer, ale z W8 teraz to W10, nie wiem czy ma połączenie..).
Tak, właśnie próbowałem naprawy oprogramowania, ale to nie zadziałało. Zawsze ten sam problem. Przestaje działać, gdy tylko wykonam nową/część (montaż lub rysunek).
Zainstalowałem licencję 2015 ( EDU 2015, którą dał nam nauczyciel, nawiasem mówiąc, zainstalowaliśmy ją w tym samym czasie z moim przyjacielem, działa dobrze).
Miałem już oprogramowanie do czyszczenia, z którego korzystałem od czasu do czasu. A wczoraj zresetowałem komputer do stanu fabrycznego, aby wrócić do W8 (ponieważ miałem W10 przez ponad miesiąc i nie mogłem zrobić "prostego downgrade'u"..) Przywracanie teraz jest bezużyteczne, ponieważ komputer jest taki jak w dniu, w którym go kupiłem. (z wyjątkiem wieku).