Monitor zasobów Solidworks

"Powtarzanie funkcji, a nie powtarzanie szkiców

Unikaj akcesoriów (m.in.)

Unikaj symetrii, zewnętrznych referencji itp. "

Cieszę się, gdy tak @gt22 piszesz. Przypominając podstawy... o których czasami niesłusznie się zapomina!

Do orurowania brak zdania na pytanie: nigdy nie używałem. Czy nadaje się również do kanałów prostokątnych, takich jak @Joss.G?

1 polubienie

właściwość komputera systemu znajdziesz to, co znajduje się w twoim komputerze

@+ ;-)

W przypadku Speedpak należy wybrać wszystkie komponenty lub ściany , które mogą być używane do wiązań lub pomiarów.

I tak, nic nie stoi na przeszkodzie, aby przejść przez rurociągi

Prostokątna osłona to po prostu prostokątny szkic rozciągnięty

Rura to tylko okrągły szkic do rozciągnięcia

Musisz stworzyć własną bibliotekę potoków i skonfigurować ją zgodnie z potrzebami

Zobacz tutorial http://www.lynkoa.com/tutorial/directory/bibliotheque%20de%20tuyauterie?&price=all

@+ ;-)

2 polubienia

@Benoit, Harf, więc speedpack nie jest narzędziem, które mi się przyda, ponieważ w rzeczywistości wszystkie ściany mojego budynku prawdopodobnie zostaną wykorzystane do ustawienia moich kanałów!!

@gt22, A jeśli chodzi o orurowanie, to co mi opisujesz bardzo przypomina spawane mechanicznie, gdy mówisz o rozciągniętym szkicu okrągłym/prostokątnym ;-)

Osobiście używam spawanych mechanicznie do moich sieci. Integruję niektóre funkcje biblioteczne dla części, takich jak redukcje, rejestry... I to wszystko!

1 polubienie