Solidworks zamyka się, jeśli edytuję część złożenia

Dobry wieczór.

Mam problem z Solidworks 2016 i trwa to dopiero kilka dni.

Rzeczywiście, nie ma możliwości edycji części zespołu, nawet prostego, bez awarii programu.

Czy udało Ci się wykonać test z innej klasy robotniczej, która ma SW2016? Jeśli masz taką możliwość, zrób to.

W przeciwnym razie najprostsze rozwiązanie:

Zresetuj oprogramowanie SolidWorks z rejestru.

Przywróć swoje opcje (mając nadzieję, że wykonałeś ich kopię zapasową).

Ponów test.

Ryzyko polega na tym, że jest to SW2016 SP0.0, więc istnieje ryzyko błędów.....

więc prawie poszedłem za twoją radą...

Ponownie zainstalowałem oprogramowanie SW 2015 i działa;

teraz problem polega na tym, że plików, które zidentyfikowałem lub zmodyfikowałem za pomocą SW 2016, nie mogę już ich otworzyć ;...

Nie masz pomysłu, jak to zrobić?

Witam

wygląda na to, że problem, który mamy z 2015 rokiem, kiedy edytujemy część w złożeniu Solidworks, ulega awarii, dobrą wiadomością jest to, że został rozwiązany... w wersji z 2017 r. Jednym ze sposobów rozwiązania tego problemu jest:

można je ominąć, odznaczając opcję "Przewiń w dół wybrane obiekty w widoku" (narzędzia, opcja, menedżer funkcji), jest to błąd zgłoszony w trakcie rozwoju pod 867551 referencyjnym SPR 

Następujący status SPR (SolidWorks Performance Report) został zmieniony na Zaimplementowany.

SR# (zgłoszenie serwisowe): 1-8878822931

SPR#: 867551

Opis: Zawieszanie klikania w obszarze graficznym po powiększeniu lub obróceniu modelu środkowym przyciskiem myszy natychmiast po edycji elementu

Status: Zaimplementowany.

Wersja: 2017  a1

Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź Portal klienta SolidWorks i wybierz Moje SPR.

Firma DS SolidWorks nie gwarantuje, że ta poprawka SPR będzie dostępna we wskazanej przyszłej wersji produktu, ponieważ w tej chwili poprawka SPR nie zakończyła procedur kontroli jakości, które obejmują wszystkie poprawki i ulepszenia SPR w nowej wersji naszego produktu.

Pozdrawiam

Pomoc techniczna Dassault Systèmes SolidWorks Corp.

Dobry wieczór yoan.pacquelet

Dziękuję za tę zachęcającą wiadomość, ale za późno, ponieważ ponownie zainstalowałem wersję 2015, bojąc się, że zacznie się od nowa.

Przetestuję to, co powiesz, kiedy zainstaluję go na moim komputerze stacjonarnym, a powiem ci później.

Z drugiej strony jest w naprawie...

Na pewno to zmienię.

Klasa A+
F1b

Do Twojej wiadomości, możesz zainstalować dwie różne wersje SolidWorks na tym samym komputerze.

Byłoby interesujące wiedzieć, dlaczego to błądzi.

Witam

Zachęcająca wiadomość? Solidworks ma rozwiązanie na rok 2017!

Mamy wiele problemów z wersją 2015 i zamiast narzekać, że pojawiła się poprawka na gorąco dla tego problemu, musisz skonsultować się z bazą wiedzy Solidworks S-070177

Do przetestowania...