SOLIDWORKS simulation ściegu spoiny nienormalne ściany o dowolnym kącie

Witam

Zrobiłem konstrukcję w mechanice. Przechodzę przez kadłuby, aby mieć dostęp do szwów spawalniczych.

Anuluję wszystkie linki w połączeniach.

W przypadku dwóch elementów powłoki pod kątem 90° nie ma problemu, wykrywa wspólną krawędź, z drugiej strony na blachy węzłowej lub nachylonym elemencie, to nie to samo, brak zgodnego wyboru.

Nie wiedząc, czy jest to dobrowolne ograniczenie tego narzędzia, zadaję Ci to pytanie, aby zamknąć tę część symulacji.

Miłego dnia, z góry dziękuję.

Widmo.

W zestawie znajduje się etui 90°.

3_cordons_de_4_mm.jpg

Witam

Jedna rzecz mi umyka. Dlaczego warto korzystać z funkcji "powłoki" w przypadku konstrukcji spawanej mechanicznie?

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Mechanicznie spawana konstrukcja jest dla mnie problemem, w oknie dialogowym potrzebne są obiekty powierzchniowe lub blaszane. Może jakaś sztuczka? Nie wiem, więc przechodzę przez kadłuby.

Dziękuję za pytanie, pozwoli mi to przyswoić dobrą metodę.

corps_surfaciques.jpg

Witam

To samo dotyczy tego, dlaczego warto korzystać z funkcji powłoki???

Chociaż istnieje funkcja koralika lutowniczego, jedna do rysunków, a druga do 3D... Po co przejmować inicjatywę w tym zakresie???

@+.

Witam

Błędnie złożyłem swoją prośbę, w rzeczywistości nie jest to przedstawienie ściegu, które mnie interesuje, ale aby ocena apothem spawania z parametryzacją oporu mechanicznego spoiny zawsze > x2 dla mojej części, zaczynając od S235, ustawiłem 450 N/mm^2 dla spoiny. Proszę bardzo.......

Dzięki za zainteresowanie.

ctrl_soudure.pdf