Witam
Chciałbym zrobić symulację montażu dwóch aluminiowych części, połączonych gumami, z których górna część jest przymocowana do ramy, a dolna część mocowana za pomocą przy obciążeniu 11kg. Zdjęcie poniżej (bez, ramy i obciążenia).
Do tej pory stworzyłem wirtualną ścianę (reprezentującą ramę) w górnej części pomieszczenia powyżej. Do tego przymocowałem 4 kotwiące (niebieskie strzałki na górnej części).
Następnie, aby odwzorować obciążenie, stworzyłem 4 łączniki śrubowe z pogłębiaczem stożkowym, do których dodałem siłę osiową odpowiadającą 1/4 obciążenia (niebieskie strzałki na dolnej części). Mam już wątpliwość co do słuszności tego rozumowania, co Wy o tym sądzicie? Co jeszcze powinienem zrobić?
Na koniec dodałem grawitację (czerwona strzałka), następnie spróbowałem uruchomić symulację, ale oto w tym momencie pojawił się komunikat o błędzie: "Niewłaściwy lub brak zdefiniowanego celu dla elementu kontaktowego xxxx". Jednak styki między gumami a 2 aluminiowymi częściami zostały (moim zdaniem) poprawnie zdefiniowane (jako ciasne regulacje) i nie są już wykrywane jako zakłócenia... Myślę, że błąd wynika ze kotwiących...
Podsumowanie badania:
Komunikat o błędzie: