Witam
Tak, myślę, że ma to wpływ, gdy tylko znajdziesz się w dużej strefie podróży.
Zasada jest następująca: część części AA styka się po odkształceniu z drugą częścią BHé.
Ponieważ jesteś bez penetracji, kamień zatrzyma się przy pierwszym kontakcie, a druga przesunięta część twojego kawałka AA nie zostanie zniekształcona.
To jest jak schody , albo powiesz, że SW może wspiąć się tylko na jeden stopień (pierwsza deformacja) i nie może wspiąć się na drugi.
Więc nie będziesz miał deformacji, aby przejść do drugiego. Z drugiej strony ustawienie luzu pozwala nam powiedzieć, że drugi stopień (czyli np. 3 mm) można osiągnąć przy 3 mm, jeśli wysiłek jest wystarczający, ale nie może przekroczyć 3 mm. Jeśli wykracza poza to, oznacza to, że ustawienia twojego simu nie są prawidłowe.
Z drugiej strony, jeśli znasz odległość między pierwszym krokiem a drugim (łatwo zmierzyć odległość przed odkształceniem), to właśnie tę wartość powinieneś umieścić w ustawieniu.
Innymi słowy, to tak, jakby powiedzieć SW, jak cię umieściłem bez penetracji, gdy tylko dojdziesz do pierwszego kontaktu, nie zatrzymuj się i nie próbuj dalej deformować części, ale w limicie, który dla ciebie ustawiłem, czyli 3 mm (w moim przykładzie).
Jest to również bardzo przydatne, gdy wiadomo, że część będzie się dobrowolnie odkształcać podczas zaciskania (w przypadku szczelności lub kontrolowanego odkształcenia).
Pozdrowienia