Mam szybkie pytanie, posiadam Solidworks Premium i mam dostęp tylko do symulacji statycznych. Czy to normalne? Jak uzyskać dostęp do innych osób? Dla twojej informacji chciałem zrobić symulację naprężeń w rurze parowej.
Witam Tak, wersja Premium zawiera "uproszczoną" wersję oprogramowania Solidworks Simulation. Solidworks Simulation posiada własną licencję Premium, która zapewnia dostęp do wszystkich modułów.
Aby uzupełnić słowa naszego przyjaciela @Cyril_f powinieneś wiedzieć, że istnieje kilka poziomów licencji. Ich historia premium to prawdziwy targ. Mówiąc prościej, jeśli chcesz mieć licencję symulacyjną, to pierwszy poziom (najtańszy) pozwala tylko na robienie statycznych.
Jeśli chcesz robić dynamiczne (dla stresu jest to niezbędne), potrzebujesz licencji wyższego poziomu w znacznie wyższej cenie. Określ swoje potrzeby, ponieważ sprzedawcy za każdym razem mieszają nogi z tą nazwą premium.
Nie znam Twojego poziomu wiedzy z zakresu symulacji, ale do robienia symulacji innych niż statyczne zdecydowanie polecam szkolenie z tego modułu, który jest bardzo bogaty.