Uczeń SolidWorks

Witam

Niedawno nabyłem studencką wersję SolidWorks (2015).

Nie rozumiem, dlaczego nie mam możliwości pobrania zestawu API SDK w celu tworzenia dodatków (główny cel mojego zakupu).

Masz pomysł na rozwiązanie mojego problemu?

Dziękuję.

Witam

Mam pytanie; Musiałeś to kupić? Jeśli tak, to ile, jeśli nie jest to zbyt niedyskretne?

Koszty wysyłki wliczone w cenę (bo tak, wysyła DVD z USA), z kosztami administracyjnymi daje mi to 200€. (Ale musisz również udowodnić, że jesteś studentem, wpisując swoją instytucję + zeskanowaną legitymację studencką).

Miałem sztuczkę, aby zdobyć SW w darmowej wersji studenckiej.

Przynajmniej na stronie miałem tylko taką możliwość.

A jeśli nie, to rozwiązanie mojego problemu?

Witam.

Kiedy czytasz warunki umowy, zdajesz sobie sprawę, że rzeczywiście jesteś ograniczony przez Solidworks z wersją studencką (co wydaje się logiczne)

http://www.solidworks.fr/sw/education/6585_FRA_HTML.htm

Między innymi ten fragment art. 3:

Użytkownik nie może modyfikować Oprogramowania ani tworzyć jego pochodnych , a także nie może analizować oprogramowania w celu konkurowania z firmą DS SolidWorks. Oprogramowanie zawiera tajemnice handlowe firmy DS SolidWorks i jej licencjodawców (takie jak struktura, organizacja i kod).

Jednak dla mnie, kiedy korzystasz z API, to jak tworzenie produktu pochodnego. Krótko mówiąc, obawiam się, że z wersją studencką nie masz prawa do tworzenia dodatków

A może mówię bzdury, ludzie? (tak, jestem buntownikiem i nadal używam ^!)

2 polubienia

Witam

Interfejsy API są dobrze uwzględnione:

Oto procedura ich instalacji:

http://help.solidworks.com/2015/english/api/sldworksapiprogguide/GettingStarted/SolidWorks_API_Getting_Started_Overview.htm

SOLIDWORKS API SDK zawiera wszystkie funkcje potrzebne do tworzenia aplikacji SOLIDWORKS API.

Aby zainstalować zestaw SDK SOLIDWORKS API SDK:

• Skopiuj instalator SOLIDWORKS API SDK z folderu apisdk na nośniku instalacyjnym do lokalizacji w systemie. Uruchom instalatora.
     -złoto-
  • Pobierz SDK SOLIDWORKS API:
  1. Otwórz www.solidworks.com.

2. Zaloguj się do Portalu klienta SOLIDWORKS.

3. Kliknij opcję Pobrane i aktualizacje w obszarze Pobierz.

4. Kliknij kartę SOLIDWORKS, a następnie kliknij wersję SOLIDWORKS, której SOLIDWORKS API SDK chcesz pobrać.

5. Kliknij przycisk w języku angielskim , a następnie kliknij przycisk Zaakceptuj umowę i kontynuuj, który znajduje się na dole strony.

6. Kliknij łącze pobierz, rozpakuj i zainstaluj wszystkie pliki znajdujące się u dołu strony pobierania i instalowania .

7. Wybierz wersję z listy Uaktualnienie z dodatku Service Pack , wybierz produkt z listy Produkt SOLIDWORKS i kliknij przycisk Kontynuuj.

8. Kliknij SOLIDWORKS API SDK w tabeli Krok 5 - Aktualizacje opcjonalne.

9. Postępuj zgodnie z instrukcjami online, aby zakończyć pobieranie.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi,

ale jak widać na tym zrzucie ekranu, nie mam dostępu do "Pobierania i aktualizacji".

Oprócz mojej odpowiedzi, oto załączone pliki.

sdk.zip

Dziękuję!

I tuż przed przeniesieniem tematu do rozwiązanego,

Nie widzę modelu solidworks w programie "Visual Studio Community 2015", czy powinienem użyć innego oprogramowania? Dziękuję.