Witam
Niedawno nabyłem studencką wersję SolidWorks (2015).
Nie rozumiem, dlaczego nie mam możliwości pobrania zestawu API SDK w celu tworzenia dodatków (główny cel mojego zakupu).
Masz pomysł na rozwiązanie mojego problemu?
Dziękuję.
Witam
Niedawno nabyłem studencką wersję SolidWorks (2015).
Nie rozumiem, dlaczego nie mam możliwości pobrania zestawu API SDK w celu tworzenia dodatków (główny cel mojego zakupu).
Masz pomysł na rozwiązanie mojego problemu?
Dziękuję.
Witam
Mam pytanie; Musiałeś to kupić? Jeśli tak, to ile, jeśli nie jest to zbyt niedyskretne?
Koszty wysyłki wliczone w cenę (bo tak, wysyła DVD z USA), z kosztami administracyjnymi daje mi to 200€. (Ale musisz również udowodnić, że jesteś studentem, wpisując swoją instytucję + zeskanowaną legitymację studencką).
Miałem sztuczkę, aby zdobyć SW w darmowej wersji studenckiej.
Przynajmniej na stronie miałem tylko taką możliwość.
A jeśli nie, to rozwiązanie mojego problemu?
Witam.
Kiedy czytasz warunki umowy, zdajesz sobie sprawę, że rzeczywiście jesteś ograniczony przez Solidworks z wersją studencką (co wydaje się logiczne)
http://www.solidworks.fr/sw/education/6585_FRA_HTML.htm
Między innymi ten fragment art. 3:
Użytkownik nie może modyfikować Oprogramowania ani tworzyć jego pochodnych , a także nie może analizować oprogramowania w celu konkurowania z firmą DS SolidWorks. Oprogramowanie zawiera tajemnice handlowe firmy DS SolidWorks i jej licencjodawców (takie jak struktura, organizacja i kod).
Jednak dla mnie, kiedy korzystasz z API, to jak tworzenie produktu pochodnego. Krótko mówiąc, obawiam się, że z wersją studencką nie masz prawa do tworzenia dodatków
A może mówię bzdury, ludzie? (tak, jestem buntownikiem i nadal używam ^!)
Witam
Interfejsy API są dobrze uwzględnione:
Oto procedura ich instalacji:
SOLIDWORKS API SDK zawiera wszystkie funkcje potrzebne do tworzenia aplikacji SOLIDWORKS API.
Otwórz www.solidworks.com.
Zaloguj się do Portalu klienta SOLIDWORKS.
Kliknij opcję Pobrane i aktualizacje w obszarze Pobierz.
Kliknij kartę SOLIDWORKS, a następnie kliknij wersję SOLIDWORKS, której SOLIDWORKS API SDK chcesz pobrać.
Kliknij przycisk w języku angielskim , a następnie kliknij przycisk Zaakceptuj umowę i kontynuuj, który znajduje się na dole strony.
Kliknij łącze pobierz, rozpakuj i zainstaluj wszystkie pliki znajdujące się u dołu strony pobierania i instalowania .
Wybierz wersję z listy Uaktualnienie z dodatku Service Pack , wybierz produkt z listy Produkt SOLIDWORKS i kliknij przycisk Kontynuuj.
Kliknij SOLIDWORKS API SDK w tabeli Krok 5 - Aktualizacje opcjonalne.
Postępuj zgodnie z instrukcjami online, aby zakończyć pobieranie.
Dziękuję za odpowiedzi,
ale jak widać na tym zrzucie ekranu, nie mam dostępu do "Pobierania i aktualizacji".
Dziękuję!
I tuż przed przeniesieniem tematu do rozwiązanego,
Nie widzę modelu solidworks w programie "Visual Studio Community 2015", czy powinienem użyć innego oprogramowania? Dziękuję.