Solidworks - usuń funkcję i zachowaj szkic

Cze wszystkim

Właśnie ponownie zainstalowałem solidworks 2014 (po zmianie komputera) i mam bardzo prosty, ale niepokojący problem... Kiedy usuwam funkcję, usuwany jest również szkic. Przykład: Rysuję okrąg, aby wykonać wyciągnięcie, a następnie decyduję się usunąć wyciągnięcie, aby zrobić z niego usunięcie materiału... To jednak usuwa ze mnie okrąg i jestem zmuszony narysować go ponownie.

W przypadku prostego koła nie jest to zbyt ograniczające, ale w przypadku złożonego szkicu jest to o wiele bardziej irytujące.

Musiałem nieświadomie aktywować opcję/preferencję, więc chciałbym usunąć tę " regułę " , aby zachować szkice podczas usuwania funkcji... Ale nie mogę znaleźć rozwiązania.

Masz pomysł?

Dziękuję

Musisz "Cofnij usunięcie funkcji podrzędnych".

Zobacz to: http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_suppress_and_unsuppress_features.htm?verRedirect=1

1 polubienie

Prawym przyciskiem myszy kliknij funkcję

Nie widzisz funkcji rodzic-dziecko?

@+

Witam

A jeśli po prostu zrobiłeś Narzędzia / Opcje i klikniesz przywróć, patrz poniżej 

1 polubienie

@ vspemens :

Po co przywracać, a tym samym tracić wszystkie ustawienia?

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię.

Ale mam trudności z wyrażeniem siebie, kiedy mówię "usuń", to za pomocą usuwania na klawiaturze lub kliknięcia prawym przyciskiem myszy na funkcji, a następnie Usuń/Usuń, a nie poprzez kliknięcie ikony reprezentowanej przez szary kwadrat zwieńczony żółtym kwadratem, do którego wydaje się, że się odnosisz.

Świetnie, dziękuję!

Skorzystałem z rady vspemens i zadziałało. W każdym razie nie musiałem dokonywać żadnych szczególnych ustawień.

Aby uzyskać więcej informacji>

Rzeczywiście, zaznaczyłem pole "Usuń pochłonięte funkcje" w oknie dialogowym, które pojawia się podczas usuwania.

Dodatkowo zaznaczyłem "już nie wyświetlam" i dlatego to okno już się nie pojawiało i dlatego nie wiedziałem, gdzie przywrócić ustawienie.

Dziękuję za pomoc.

3 polubienia