Oto 2 plany ćwiczenia składania.
Mam różnice, gdy ustawię obliczenia na deltę L i na współczynnik K.
Na rysunku muszę też "majstrować" między szkicem a funkcją blachy.
Obecnie piszę kurs na temat składania, znalazłem w moich metodach badawczych z "Błędami", ale nie było żadnego rozwinięcia i korekty tego świadectwa.
tolerie_pour_initiation_-_tp_5a_et_5k.pdf
1 polubienie
Tak, rozumiem gt22,
Tak więc przebieg tego kursu prowadzi do zwymiarowania pomieszczenia od środka. Warsztat, który preferuje wymiarowanie zewnętrzne, wymaga jednolitości do czytania. Oczywiste jest, że dokładności niektórych wymiarów pozostają nieodpowiednie do obróbki blachy.
To nie jest problem; polega na tym, że zaczynając od rysunku zwymiarowanego na zewnątrz, gdy wykonujemy obliczenia ręcznie z deltą L, znajdujemy LD, a jeśli przejdziemy przez Solidworks i te dwie metody, to wyniki są różne.
W przypadkuc cobra 427 tak, rzeczywiście, są błędy (to cały mój problem), jednak strata na zakręcie "D" = + 0,3 jest bardzo dodatnia (tabela AMADA).
Przedstawiłem kilka ćwiczeń i do tej pory zawsze znajdowałem te same wyniki między Solidworks a obliczeniami ręcznymi.
1 polubienie
Witam
w 1. sposobie obliczania występuje błąd przy 1. zagięciu, które jest pod kątem 30 pod kątem 75°, ponieważ w LD jesteś na 30 dla linii zagięcia, która nie trzyma się 30 ext z linią zagięcia na 30... To samo dotyczy 190 w miksie, który jest w 213, nie jest to logiczne i znowu dla 35, który zamienia się w 58!
A w sposobie wyliczania dodajesz 190,72+0,3 i moim zdaniem powinno to zostać odjęte.
1 polubienie
Witam
po testach ze współczynnikiem K firmy, w której pracuję; Ten sam wynik znajduję przy +- 2 dziesiątych.
Zobacz PJ
teste.png
Dobry wieczór wszystkim,
Skończyłem kurs na kilka sekund z budowy kotłów, znalazłem i zrozumiałem, co się dzieje, więc skorzystałem z okazji, aby wstawić to do mojego pliku.
Nie krępuj się powiedzieć mi, co myślisz... patrz PJ
Dziękuję za Twoje ścieżki badawcze
resolu_solidworks_tolerie_probleme_de_calcul_de_la_ld.pdf
1 polubienie