Witam
Posiadamy już w naszej firmie niestandardową bazę danych Toolbox (zredukowany wybór rozmiarów wierceń, redukcja standardów, dodanie rozmiarów gwintów + specjalne kroki itp.).
Chciałbym dodać do naszych kategorii gwintów szereg otworów gwintowanych albo z predefiniowanym pogłębianiem, albo jeśli nie jest to możliwe, przynajmniej frezowaniem wlotowym o określonym rozmiarze.
Ale w podstawie otworów gwintowanych nie ma kolumny do zarządzania pogłębiaczem stożkowym lub opcjami frezowania. Możemy działać tylko na podstawie wymiarów samego gwintowanego otworu.
Czy ktoś ma pomysł, aby stworzyć taką kategorię wiercenia w przyborniku?
Z góry dzięki,
Witaj jmarmier,
masz dostęp do tych informacji, jeśli eksportujesz do programu EXCEL. Możesz go utworzyć i edytować, a następnie zaimportować. w tym przykładzie zacząłem od ISO 4762.

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Jak zdobyłeś tę tabelę Excela z ISO4762?
Szukałem w przyborniku, ale mam tylko ogólny standard ISO i bez względu na to, którą kategorię otworów gwintowanych wybiorę, przycisk excela (załączony obrazek) nie działa...
sans_titre.png
Witam
Najprostszym sposobem jest prawdopodobnie użycie "Zaawansowanego piercingu", który jest dość nową i bardzo, bardzo potężną funkcją.
Możesz zrobić prawie wszystko, co chcesz, jako dziurę / przed / dziurę po słupku, a całość można zapisać jako ulubioną (jak adnotacje, co)
W przeciwnym razie jest to otwór laminowany + otwór gwintowany z pomocą do klasycznego wiercenia
Uwaga: przycisk otwierania tabeli w programie Excel działa tylko z oprogramowaniem premium (może być pro), ale nie z podstawową licencją oprogramowania. Nie jest to nigdzie udokumentowane i jest to bardzo, bardzo głupie. Zmuszony do skontaktowania się z obsługą posprzedażną, aby się dowiedzieć.
2 polubienia
@froussel, przykro mi to słyszeć. Rzeczywiście, jestem z premią za 2019 rok. Zgadzam się, to bardzo, bardzo głupie.
Witam
Jeśli chodzi o przycisk otwierania tabeli Excela, myślę, że to normalne, że nie działa on z podstawowym oprogramowaniem, ponieważ jest powiązany z zestawem narzędzi, który jest dostępny tylko w wersji Pro oprogramowania
Witam
Chcę po prostu zrobić pogłębiacz stożkowy G1/4" + przy użyciu zaawansowanej funkcji wiercenia, aby uczynić go ulubionym. Ale w funkcji gwintowania prostej rury nie jest to możliwe: zdefiniowanie głębokości gwintu innej niż głębokość wiercenia, ani dodanie reprezentacji gwintu ... możliwości, które mamy w narzędziu do wiercenia...
Witam
Twoje szczęście z pewnością jest tutaj:

Niestety nie,
W ramach funkcji elementy do wyboru są ograniczone (głębokość gwintu vs. wiercenie, reprezentacja gwintu).
Nie widzę, co to ogranicza. Możesz układać funkcje jedna po drugiej i ręcznie przedefiniowywać wszystko dla każdego poziomu funkcji.
Na poniższym obrazku masz pierwszą funkcję dla pogłębiania, a następnie drugą dla otworu gwintowanego.
Jedyne, czego mi brakuje, to adnotacja wątku, aby pokazać wątek (może to błąd mojego SP3.0 z 2020 roku).
1 polubienie