Solidworks VS Solidworks, który jest najmniej niestabilny?

Och, byłem pewien twojej odpowiedzi!! :joy_cat: :joy_cat: :joy_cat:

1 polubienie

Ach? Zmyliłem fakt, że od dawna żyjesz w odległej galaktyce...

4 polubienia

=> Powrót do 2015 roku<= alors ?

2 polubienia

Pomysł jest uwodzicielski, ale paradoksalny z kompatybilnością z Retro :thinking:

1 polubienie

Zamierzamy już przejść do 2024 roku, gdy tylko sp5 zostanie wydany. No cóż, trzymam kciuki.
Zmieniliśmy dostawcę na SW. Nie jesteśmy już w Visiativ, ale w Avenao.
Muszą przyjechać wkrótce, aby przeprowadzić audyt, nie mogę się doczekać, aby mieć kolejną opinię.

Zawsze ciekawe, choć moim zdaniem problem (problemy) pochodzą przede wszystkim od Dassault Systèmes i niestety tylko oni mogą coś poprawić.

Tak, na pewno, ale myślę, że dobrze jest zobaczyć, jak inaczej podchodzi do tematu. Może mają inny sposób pojmowania rzeczy, zobaczymy.

Witaj OBI_WAN,
Wolę Visiativ, avenao, NO!.
Informuj nas na bieżąco, może się zmienili, ŚMIEJ SIĘ!.
@+.
AR.

2 polubienia

@OBI_WAN dla nas przeprowadziliśmy 2 audyty z Visitiv.
1. ze specjalistą od sieci z Visiativ, który pomógł nam lepiej skonfigurować serwer, zrobiliśmy x 6 do 8 w czasie otwarcia...
I oczywiście lepsza sieć = mniej awarii.
Drugi audyt wskazał nam obszary do poprawy w przypadku dużych montaży.
I nadal muszę przetestować oprogramowanie DELMIA Plant Layout Designer (3Dexperience), aby zorientować się w tym oprogramowaniu dla dużych wdrożeń.
Implementacja oprogramowania 3D lub maszyny krokowej catia chmury punktów i planu 2D (widok z góry do realizacji 3D w razie potrzeby). Na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo ładny (szybki i płynny! vs SW), ale proszę o test.

Życzę Panu/Pani, aby w ramach kontroli znalazł Pan kilka punktów wymagających poprawy, które również są przekonujące. Biorąc pod uwagę to, co czasami otwierasz i liczbę awarii, z pewnością jest problem. (zobacz inne posty)

3 polubienia

Witam koleżanki i koledzy,

Dawno tu :weary::weary::weary: nie byłem. Z mojej strony i to nie czyni mnie młodszym, to był 2011 rok, uważam, że naprawdę fajnie jest móc zintegrować spawy jako część w zespole, było to bardziej znaczące i mieliśmy wagę wszystkiego i naprawdę bez awarii i wydaje mi się, że była to jedyna wersja, w której nie miałem żadnych błędów...

2 polubienia

Witaj OBI_WAN,
tylko trochę informacji o " Avenao " =>Witam wszystkich - #3 przez Aliende
@+.
AR.

1 polubienie

Cześć O mistrzu @OBI_WAN ,
Co było dla Ciebie interesujące w zmianie sprzedawcy?
Przyprowadziłem Avenao do dyskusji i w tamtym czasie nie było żadnego zainteresowania finansowego (wszystkie są ograniczone stawkami SW)

2 polubienia

@froussel nie mogę tutaj mówić zbyt wiele, ale tylko pod kątem bezkonkurencyjnych cen.

1 polubienie

Czy w Avenao rozwijają własne narzędzia, takie jak MyCadTool?
Dobrze byłoby przyjechać do ich domu, jeśli Visiativ nadal będzie podążał ścieżką złych pomysłów na temat ich narzędzi...

1 polubienie

@sbadenis tak, podaj informacje o 3dexpe. Ze swojej strony byłem umówiony na x spotkań ze wszystkimi kliknięciami wideo Dassault i od jednego spotkania do drugiego mogłem mieć wszystko i jego przeciwieństwo, co sprawiło, że myśleliśmy, że nie wydaje się wiedzieć, dokąd się udać. W moim osobistym odczuciu wciąż jesteśmy na wczesnym etapie rozwoju i że jest jeszcze wiele do zrobienia. Szczerze mówiąc, przy tak dużej sumie nie chcę być używany jako królik doświadczalny, ani do wycierania tynku, nadal mówimy o cenie domu, to nie jest nic.

@Maclane tym, jeszcze nie wiem. Dziś nie mam narzędzi MyCadTool i bardzo dobrze sobie radzę bez nich.

1 polubienie

@OBI_WAN Jeśli chodzi o cenę, to wciąż czekam na niespodziankę, która może mnie mocno ochłodzić (to zobaczymy).
Do druku dla mnie wygląda całkiem nieźle, czekam na demo z moimi modelami, aby potwierdzić moje wrażenie.
I na początek nie, oprogramowanie fabryki Delmia jest oparte na silniku Catia i od wielu lat istnieje w przemyśle motoryzacyjnym (renault?) i innych dużych grupach lokalnie, niekoniecznie za pośrednictwem 3Dexperience.

Czekam, czy demo mnie przekona i czy cena nie wytrzyma mnie zbytnio. (a raczej mój kierunek)

2 polubienia

Powiedziałbym, że najważniejszym stołem była... 2013. Od tego czasu zauważyłem te same wady. W ciągu +20 lat w firmie, w której jestem, zgłaszałem błędy. Tylko jednym się zajmowaliśmy i SW mnie o tym poinformowało. SW nie wie, jak umieszczać wymiary na rysunku. Zawsze jest bałagan i mamy lepszy czas, aby je usunąć i przerobić samodzielnie, niż ponownie dostosować te, które wstawił. Ponadto bardzo często w widoku przekroju widoczne są, które nie powinny się pojawić (bo przed linią cięcia) i trzeba je usunąć. Infolinia techniczna wyjaśniła mi, że we właściwościach kubków występuje funkcja odwrócona. Gdy pole " wykluczaj " jest zaznaczone, nie są widoczne. Gdy ta opcja nie jest zaznaczona, nie widzisz ich! Minęły co najmniej 4 lata, odkąd zostałem o tym poinformowany. Może w wersji 2023 lub 2024 jest to " naprawione ". Ale jesteśmy w v2022. Ze względów bezpieczeństwa przepuściliśmy dwie wersje. Ogólnie rzecz biorąc, w 3D jest w porządku. Ale w 2D myślę, że indyjscy programiści (pracowałem z nimi przez 4 miesiące) opanowują kod, ale nie wiedzą nic o wzornictwie przemysłowym. I uważam, że czas na naprawienie błędów zgłaszanych przez użytkowników jest zbyt długi. Zawsze tak było. Moim zdaniem okna, które informują nas o tym, że nastąpiła awaria i pytają nas, czy chcemy wysłać raport o awarii, są albo wabikiem, albo nie są wykorzystywane.

3 polubienia

Ja pod 2023sp5, taka sama opinia jak rzecz, przełączyłbym się na 2024sp5, gdy tylko tam będzie, mając nadzieję, że naprawi błędy w równaniach, zgodnie z HL zostało to poprawione, zobaczymy ... Sadzonki pojawiają się zawsze wtedy, gdy nie nagrywałeś :smiley:

Tak, to jest przynajmniej dobrze zaprogramowane; To jedyna rzecz, która nigdy nie zawodzi!

Moim zdaniem otrzymują ich tak dużo, że wszyscy muszą trafić prosto do spamu i zostać automatycznie usunięci po 3 miesiącach :wink: