Solidworks (Solidworks)

Witam, mam duży problem z solidworks, kiedy chcę wyciągnąć okrąg, mówi mi, że nie może tego zrobić, ponieważ część nie jest zamknięta. tylko nie widzę, gdzie nie jest zamknięty!! Czy nie ma sposobu, aby program pokazał mi dokładną lokalizację problemu? Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?

To za bardzo pilny projekt, który muszę szybko iść do szkoły, gdyby ktoś wiedział, jak mi pomóc, byłbym bardzo, bardzo wdzięczny! Z góry dziękuję

Witam

Dostępna jest funkcja "Napraw szkic", która umożliwia wyszukiwanie interwałów.

Wystarczy ustawić interwał na 1, 2, 3 mm i kliknąć na lupę

Zobacz załączony obraz.

Edycja: jeśli nie możesz znaleźć tej funkcji, przejdź do Narzędzia/Narzędzia do szkicowania/Napraw szkic.

reparer_esquisse.png
12 polubień

Cześć @ ja juliaa

Twoje szkice są czarne

Jeśli nie jest, brakuje Ci ograniczeń

Umieść więc ograniczenia, aby to zrobić, kliknij swoje obiekty i zobacz, które z nich możesz przesunąć

zobacz między innymi ten samouczek, aby nauczyć się SolidWorks

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/apprendre-les-bases-solidworks

jak powiedział @ bart zobacz obwód swojego szkicu za pomocą G (szkło powiększające)

Może się zdarzyć, że jesteś również 2 liniami jedna na drugiej, których nie widzisz dobrze

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Może się również zdarzyć, że wykonałeś obok niego linię lub inny mały szkic, nie zdając sobie z tego sprawy, lub twój okrąg nie jest zamknięty, zależy to również od tego, jak to zrobiłeś, czy wziąłeś funkcję koła, czy go przeciąłeś, istnieje wiele możliwości tego typu wady.

Informuj nas na bieżąco.

5 polubień

Możliwe jest również, że masz dwa okręgi jeden na drugim. Coś, co może się zdarzyć po przekonwertowaniu jednostki.

Ewentualnie wypróbowane w menu, narzędzia, narzędzia do szkicowania, sprawdź szkic pod kątem funkcji

4 polubienia

W przypadku wspomnianym przez @Mathieu ANGER, jeśli masz zamknięty kontur (okrąg) + otwarty kontur, który wędruje, w momencie wytłaczania możesz skorzystać z ostatniej opcji funkcji ekstruzji "Wybrane kontury", klikając w interesujące Cię kółko.

Jeśli nie możesz, oznacza to, że konspekt jest otwarty, więc postępuj zgodnie z instrukcjami w @bart.

1 polubienie

Opublikuj swój plik

Dzięki temu będzie można dowiedzieć się, gdzie jest problem

@+ ;-)

2 polubienia

+1 @Tomasz

Wypróbuj w menu, narzędzia, narzędzia do szkicowania, sprawdź szkic pod kątem funkcji

4 polubienia

Witam 

Wiem, że czasami na Catii mógł to być po prostu punkt, który nie został zamieniony na element konstrukcyjny. 

Nie mam wrażenia, że na SW da się to dało, ale gdy mi się tego typu przytrafi to pierwsze co sprawdzam to czy moje elementy konstrukcyjne są tak oznaczone. 

Do zobaczenia wkrótce!