Witam, mam duży problem z solidworks, kiedy chcę wyciągnąć okrąg, mówi mi, że nie może tego zrobić, ponieważ część nie jest zamknięta. tylko nie widzę, gdzie nie jest zamknięty!! Czy nie ma sposobu, aby program pokazał mi dokładną lokalizację problemu? Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?
To za bardzo pilny projekt, który muszę szybko iść do szkoły, gdyby ktoś wiedział, jak mi pomóc, byłbym bardzo, bardzo wdzięczny! Z góry dziękuję
Może się również zdarzyć, że wykonałeś obok niego linię lub inny mały szkic, nie zdając sobie z tego sprawy, lub twój okrąg nie jest zamknięty, zależy to również od tego, jak to zrobiłeś, czy wziąłeś funkcję koła, czy go przeciąłeś, istnieje wiele możliwości tego typu wady.
W przypadku wspomnianym przez @Mathieu ANGER, jeśli masz zamknięty kontur (okrąg) + otwarty kontur, który wędruje, w momencie wytłaczania możesz skorzystać z ostatniej opcji funkcji ekstruzji "Wybrane kontury", klikając w interesujące Cię kółko.
Jeśli nie możesz, oznacza to, że konspekt jest otwarty, więc postępuj zgodnie z instrukcjami w @bart.
Wiem, że czasami na Catii mógł to być po prostu punkt, który nie został zamieniony na element konstrukcyjny.
Nie mam wrażenia, że na SW da się to dało, ale gdy mi się tego typu przytrafi to pierwsze co sprawdzam to czy moje elementy konstrukcyjne są tak oznaczone.