Znaleziono nieprawidłowe rozwiązanie

Witam

Na niektórych elementach, na szkicu, SW 2013 daje mi "znaleziono nieprawidłowe rozwiązanie" z liniami w kolorze czerwonym lub żółtym, w zależności od przypadku.

Do tej pory przerabiałem swoją sztukę inaczej, aż nie miałem już tego przesłania, ale to trwało, trwało, trwało...

A potem postanowiłem zignorować wiadomość i zaskoczyć go, on i tak wykonuje wytłaczanie lub usuwanie, pozostawiając mi funkcję z żółtym trójkątem.

Co powinniśmy zrobić w takim przypadku, gdzie jest błąd, bo taki musi być?

Odrębność

Ja

capture.jpg
capture1.jpg
aileb.sldprt powiedział:

Witam

Ogólnie rzecz biorąc, w tym konkretnym przypadku, pochodzi on ze szkicu, który jest nadmiernie obciążony. Tak więc ponowne wykonanie szkicu, który jest używany do wytłaczania zakładek, rozwiązuje problem.

1 polubienie

Bez konieczności przerabiania wszystkiego, najpierw usuń wszystkie relacje (zbieg okoliczności, współliniowość), a następnie zastąp je jeden po drugim.
Czasami zmiana typu relacji (zastąpienie współliniowości zbiegiem okoliczności, zbieżności z równością) wystarczy, aby rozwiązać problem, aby uniknąć skutków kaskady, takiej jak segment3 równa się segmentowi 2, sam w sobie równa się segmentowi 1, który ma zostać zastąpiony przez segmenty 2 i 3 równe segmentowi1.

1 polubienie

Witam 

Szybkim rozwiązaniem jest usunięcie tych dwóch linii (a raczej splajnów), a następnie ponowne wykonanie przesunięcia, 

Przyczyna, nie mogę ustalić, szkic jest tak naprężony, w każdym razie przesunięcie z zamknięciem końca działa, to co zrobiłeś później to jest złe, wyobrażam sobie, że dostosowałeś linie i przypisałeś ograniczenia pionowości :S

1 polubienie

Dziękuję za Państwa wkład.

Skończyło się na tym, że dotarłem tam, robiąc to, co radzi @stefbeno, czyli usunąć wszystkie relacje, trochę długie , ale działa.

capture.jpg
capture1.jpg