Na niektórych elementach, na szkicu, SW 2013 daje mi "znaleziono nieprawidłowe rozwiązanie" z liniami w kolorze czerwonym lub żółtym, w zależności od przypadku.
Do tej pory przerabiałem swoją sztukę inaczej, aż nie miałem już tego przesłania, ale to trwało, trwało, trwało...
A potem postanowiłem zignorować wiadomość i zaskoczyć go, on i tak wykonuje wytłaczanie lub usuwanie, pozostawiając mi funkcję z żółtym trójkątem.
Co powinniśmy zrobić w takim przypadku, gdzie jest błąd, bo taki musi być?
Ogólnie rzecz biorąc, w tym konkretnym przypadku, pochodzi on ze szkicu, który jest nadmiernie obciążony. Tak więc ponowne wykonanie szkicu, który jest używany do wytłaczania zakładek, rozwiązuje problem.
Bez konieczności przerabiania wszystkiego, najpierw usuń wszystkie relacje (zbieg okoliczności, współliniowość), a następnie zastąp je jeden po drugim. Czasami zmiana typu relacji (zastąpienie współliniowości zbiegiem okoliczności, zbieżności z równością) wystarczy, aby rozwiązać problem, aby uniknąć skutków kaskady, takiej jak segment3 równa się segmentowi 2, sam w sobie równa się segmentowi 1, który ma zostać zastąpiony przez segmenty 2 i 3 równe segmentowi1.
Szybkim rozwiązaniem jest usunięcie tych dwóch linii (a raczej splajnów), a następnie ponowne wykonanie przesunięcia,
Przyczyna, nie mogę ustalić, szkic jest tak naprężony, w każdym razie przesunięcie z zamknięciem końca działa, to co zrobiłeś później to jest złe, wyobrażam sobie, że dostosowałeś linie i przypisałeś ograniczenia pionowości :S