Osobiście korzystam z Solidworks 2022 (sp4). makra, które odchodzę, zawsze modyfikowane ... już po to, aby je zrozumieć i zweryfikować ich treść, ale przede wszystkim ujednolicić Zmienne i skomentować je. Reszta makr jest moja. Jeśli chodzi o ich częstotliwość użytkowania, waha się ona od – Kilka razy dziennie. przy — Ach! Tak, zrobiłem makro! ». Uwaga: większość moich makr jest transmitowana do innych stacji roboczych DAO za pośrednictwem scentralizowanego paska narzędzi na naszym serwerze - za pomocą narzędzia "MyToolBar" (zanim stało się ono "Toolbar+"). www.codestack.net
Dziękuję za udział (wszystkim 34 głosującym), dla pozostałych niech ta ankieta będzie trwała do poniedziałku (za 4 sny)... Wtedy temat zostanie zamknięty.
Nigdy nie używam makro, ponieważ tworzę tylko niepowtarzalne projekty (w sensie unitarnym ) Dla przypomnienia, jedyny raz, kiedy użyłem makra, był bardzo dawno temu. To właśnie on umożliwił poznanie środka masy części lub ASM, ponieważ, co ciekawe, w przypadku oprogramowania mechanicznego funkcja ta nie istniała w solidworks.