Muszę użyć zwcad / draftsight, ale mam mały problem w przestrzeni prezentacji.
Najpierw powiększyłem widok z arkusza prezentacji w oknie. Następnie kliknąłem na to okno, aby zmienić wyrównanie, powiększenie, orientację. Tylko że nie mogę już wyjść z okna, ponieważ nie mogę kliknąć poza tym oknem. Zajmuje cały ekran. Jaki jest sposób, aby się z tego wydostać? i masz podgląd całego arkusza prezentacji?
W przypadku DraftSight wystarczy dwukrotne kliknięcie eksperta.
W przeciwnym razie musisz wyświetlić okno właściwości "Narzędzia > właściwości" lub CTRL 1 na klawiaturze i musisz zmienić opcję "zablokowany widok" z ikoną kłódki na "Nie".
Jest to jeden z dwóch programów AutoCAD: ZWCAD lub DraftSight.
I tak utknąłem w oknie prezentacji z powodu powiększenia tego okna.
Więc nie mogę kliknąć dwa razy na zewnątrz.
Na ekranie mam tylko włączone okno. Mogę go przybliżyć, ale nie mogę się wydostać.
@ac kobra: Mam dostęp do wszystkiego w oprogramowaniu lub na zewnątrz, to jest polecenie, aby wyjść z widoku, za którym tęsknię. Ponieważ prawie nigdy z nim nie pracuję.
@pl: dziękuję za kłódkę! (jest dokładnie odwrotnie nie/tak, ale to działa)
Wiem, że minęły 4 lata, aby udzielić odpowiedzi, ale nigdy nie wiadomo, czy to może pomóc....
Osobiście miałem taki sam PB jak "opiep27", za bardzo przybliżyłem i nie mogłem znaleźć tego, czego szukałem w udzielonych odpowiedziach.
Udało mi się z niego wydostać przez przypadek, klikając małą ikonę "przywróć" w prawym górnym rogu naszego ekranu obok krzyżyka, aby wyjść, moje okno Drafsight zostało zminimalizowane i udało mi się dwukrotnie kliknąć na zewnątrz wkładu.