Problem z powtórzeniem funkcji sterowanej krzywą na odkręconej powierzchni mułu

Witam

W załączeniu znajduje się jpeg, aby pokazać moje zaniepokojenie przytoczone w moim pytaniu, chodzi o to, aby "być w stanie odzyskać" spłaszczenie tej przebitej ściany mułu... i wyślij go do plazmy w celu cięcia, po prostu, ale to się nie udaje!!

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Z poważaniem, Pierre

repetition_pilotee_par_une_courbe.jpg

W załączeniu znajduje się plik SW 2016

2meilhan.sldprt

Wykonywanie powtórzenia na rozłożonym jest z pewnością łatwiejsze do wykonania niż na głośności (ponieważ normalność twojego powtórzenia zmienia się z każdym wystąpieniem w 3d)

1 polubienie

Ktoś ma rozwiązanie?

Tak, zgadzam się, tylko w zakrzywionych częściach okrąg-otwór zmienia kształt, prawda?

Dziękuję za odpowiedź

Innymi słowy, okrąg narysowany na rozłożonym zmieni kształt w zakrzywionych częściach za pomocą wałka, czy mam jasność?

A jeśli tworzysz usuwanie materiału za pomocą swojego zespołu, ponieważ w pewnym momencie będziesz miał pręty 

Tak więc w swoim zespole tworzysz nowe części prętów, ustawiasz je prawidłowo z przenikaniem się od siebie (na dole u góry)

Następnie możesz za pomocą operacji logicznej wytworzyć podciśnienie na poręczy 

Stamtąd twoja poręcz i (twój podłużnica inf) jest z jej usuwaniem materii 

Musisz tylko znaleźć swoje kolczyki przez płaską powierzchnię

Nareszcie dla mnie pod SW premium 2017 jest to możliwe 

Nie jestem pewien, czy dasz radę to zrobić w 2016 roku 

@+

1 polubienie

Witam @pierre32.debat 

Całkiem możliwe jest wykonanie otworów, które są prostopadłe do powierzchni i to w dowolnym miejscu na powierzchni, w którym wykonałeś pierwszy otwór.

Z drugiej strony, każdy otwór ma być wykonany ręcznie, żaden automat nie jest możliwy. Musisz wykonać szkic, który pozwoli Ci wykonać plan otworu + szkic otworu i usunięcie materiału na ten otwór. Powtórz operację dla każdego otworu. Z drugiej strony nie wiem, co zrobi po rozłożeniu.

Jestem w wersji 2019

Pozdrowienia

PS: AMHA nierozkładanie nie ma nic wspólnego z otworami, ponieważ nawet bez nie udało mi się użyć tego, co włożyłeś do spłaszczenia. Musisz poczekać, aż moi koledzy z fortich powiedzą ci, jak spłaszczyć swój pasek i AMHA, musisz usunąć wszystko, co nie jest paskiem, ponieważ dałeś nam CZĘŚĆ, a nie ASM. Dodatkowo od czasu do czasu ktoś mi wytłumaczy dlaczego Twoja belka nie jest traktowana od początku jako blacha, a Pierre 32 zaczyna od spawanej mechanicznie.

Mam tu na myśli niedawny samouczek dotyczący kobry  @ac zaprezentowany na wyzwaniu

meilhan_zz_2020-11-11_12_58_50-window.jpg
1 polubienie

Dzień dobry

Wielkie dziękuję za wszystkie odpowiedzi, widzę wyraźniej!!

"Ciąg dalszy nastąpi"!!

Z poważaniem, Pierre

Witam

Jeśli chcesz zachować tę samą zasadę modelowania, aby uzyskać otwory, możesz użyć operacji logicznej, jak wspomniano @gt22 

Zamiast usuwać materię, tworzysz ciało według tych samych parametrów.
Następnie podczas drzemki wybierasz "Body" zamiast "Function"
I na koniec wykonujesz Połączone/Odjęcie od swojego Stringera bez powtarzających się ciał.

repete.jpg
1 polubienie

Jourbon,

Wypróbuję to rozwiązanie i będę Cię informować na bieżąco!!

Dziękuję