Troska o widok szczegółowy wyświetlacza

Witam

Mam niewielki problem z wyświetlaniem w oprogramowaniu Solidworks 2013.

Zrobiłem plan ze szczegółowymi widokami.

Dzisiaj otwieram go ponownie, aby wprowadzić zmiany.

I wtedy dochodzi do tragedii.

W 2 z 3 widoków szczegółów nic nie jest wyświetlane. Widok istnieje, krawędzie istnieją, powierzchnie też, ponieważ kiedy przekazuję uśmiech na wszystkim, jest on podświetlony na pomarańczowo.

Ale linie nie pojawiają się ani na ekranie, ani w druku.

Jednak podczas otwierania pliku wszystko jest poprawne, ale po otwarciu pliku znika.

Czy ktoś mógłby mi pomóc? Zanim moja mysz została przypadkowo wysadzona w powietrze na moim biurku...

Z góry dziękuję

Fred.

1 polubienie

Witam

Czy próbowałeś się odbudować przy każdej okazji? (sygnalizacja świetlna na górze)

Miałem to już w poprzednich wersjach i tylko na niektórych ujęciach, zwłaszcza ze względu na to, że rysunki były w trybie oderwanym.

Aby temu zaradzić, poszedłem do 3D, które przebudowałem zgodnie ze wskazaniami @ Jose-accessa (jeśli jest to montaż, rozwiąż wcześniej wszystkie części), a następnie wróciłem do rysunku, aby go po kolei odbudować.

Przyznaję, że to raczej nie jest rozwiązanie, a raczej hack...

Cześć @ frederic

Odbuduj, jak powiedział powyżej nasz przyjaciel @ José

Zrób nam zrzut ekranu i opublikuj go

Co masz jako kartę graficzną?

w przeciwnym razie spróbuj zamknąć wszystko

Wyłącz komputer

i przerób rozruch komputera, solidny itp

@+ ;-)

Witam

Aby sprawdzić, czy instalacje są w odłączonej instalacji, należy zapoznać się z symbolem w Menedżerze funkcji (załącznik).

Jeśli tak, zapisz jako MEP i zmień rozszerzenie na "Rysunek" zamiast "Odłączony rysunek"

mep_detachee.jpg

Spróbuj inaczej, 

Kliknij prawym przyciskiem myszy swój widok i kliknij "pokaż", a następnie przejdź do ikony planu po prawej stronie ekranu, ponownie wybierasz plik i odświeżasz za pomocą zielonych zaokrąglonych strzałek, a następnie ponownie klikasz w prawo na swoim widoku i ponownie pokazujesz.

Mam nadzieję, że to jasne.

Nie jestem już w pracy, aby umieszczać obrazy.

Powiedz mi jeszcze raz, czy chcesz trochę, abym jutro mógł je przenieść.

Mam nadzieję, że któreś z powyższych rozwiązań poprawi pb... Jeśli tak nie i jeśli nie ma klauzuli poufności, czy możesz zapiąć plan i udostępnić go do dalszego zbadania? Musisz spróbować wszystkiego, aby uratować mysz...
7 polubień
Inne rozwiązanie: zaktualizuj sterowniki karty graficznej do najnowszych oferowanych przez Solidworks. http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html Lub edytuj szkic okręgu szczegółów. Zbyt wiele myszy już ucierpiało w laboratoriach...
1 polubienie
W przeciwnym razie można go przywrócić, zmieniając styl widoku rodzica, na przykład przełączając się na obraz cieniowany. Czy na twojej monecie jest przerwa? Może powinien zostać usunięty i umieszczony z powrotem. http://www.eng-tips.com/viewthread.cfm?qid=222045
2 polubienia

Miałem już ten problem, ale na sekcjach jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, było, jak mówi Lucas Prieur, edycja szkicu płaszczyzny cięcia (w twoim przypadku okręgu szczegółów).

Witam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi.

Rzeczywiście, na mojej monecie jest przerwa. Rozwiązanie, aby go usunąć i ponownie wykonać, zadziałało.

Ja i moja mysz dziękujemy!!

1 polubienie

Ctrl+Q!!

Witam 

Czasami jest to spowodowane błędną manipulacją, może to pochodzić z przyciętego widoku, którego musiałeś zapomnieć usunąć. Aby to zrobić, kliknij widok prawym przyciskiem myszy, a następnie usuń przycięty.