Problem z doborem komponentu montażowego

Witam @.

Na kilka dni funkcja wyboru komponentu w widoku graficznym zespołu zniknęła, drzewo menedżera operacji nie rozwija się już dla podzespołów, wiedząc, że opcja "menedżer funkcji > przewijanie wybranego obiektu w widoku" jest zaznaczona (przechwytywanie 01).

Inny problem może być powiązany, a jeśli się nie mylę, ograniczenia komponentów zostały zgrupowane w folderze, prawda? (Ujęcie 02).

(dla informacji, nie robiłem żadnych aktualizacji). 

Z góry dzięki, 

Nie masz kopii zapasowej swojego profilu do załadowania w celu przetestowania?

W przeciwnym razie możesz zresetować swój profil, aby sprawdzić, czy pochodzi od niego, a następnie przywrócić go lub załadować inny ze stacji roboczej swoich kolegów, jeśli ją masz!

Aby zapisać/przywrócić profil w Start/Kreator ustawień kopiowania Solidworks

Aby przywrócić ustawienia fabryczne profilu, przejdź do Edytora rejestru (w oknie wyszukiwania wpisz Edytor rejestru)

Następnie zmień nazwę folderu HKEY_CURRENT_USER\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Solidworks na Solidworks-save2021-08-19

Uruchamianie ustawień Solidworks zostało zresetowane.

Aby przywrócić profil, jeśli nic nie zmienia, w edytorze rejestru zawsze usuwaj folder Solidworks, który został utworzony podczas otwierania c (profil fabryczny)

Następnie zmień nazwę folderu Solidworks-save2021-08-19 na Solidworks.

Pozwoli ci to przynajmniej sprawdzić, czy jest to powiązane z opcją oprogramowania

1 polubienie

W przypadku drugiego pytania musisz pobawić się prawym przyciskiem myszy na nazwę asm u góry menedżera funkcji: por. PJ (mój zrzut ekranu jest niejednoznaczny, musisz być w sekcji "Wyświetlanie drzewa")

Musisz mieć zaznaczoną opcję "Pokaż ograniczenia i zależności" zamiast "Pokaż funkcje" (obie opcje są automatycznie wykluczane).

option_affichage_arbre.jpg
3 polubienia

Witam @sbadenis , właśnie zrobiłem przywracanie profilu za pomocą kopii zapasowej (wtedy fabrycznej), ale niestety nic to nie zmienia, 

Tak, po przełączeniu na "pokaż funkcje" folder ograniczeń pojawił się ponownie, nawet wybór komponentów wrócił do normalnego o0, dziękuję bardzo,