Problemy z usuwaniem materiału na zagięciu przejściowym po rozłożeniu.... POMOC!

Cze wszystkim

Zmagam się z kawałkami blachy, które są wykonywane za pomocą fałd przejściowych.

Chciałbym zastosować usuwanie materiału, w celu przeprowadzenia znakowania laserowego, aby ułatwić zwijanie i montaż w warsztacie.

Nie martw się o tworzenie funkcji usuwania materiału, ale z drugiej strony, kiedy rozkładam swoją część, nie mam już swoich przeprowadzek, a długość mojej części już nie odpowiada....

Dołączam mój kawałek po kawałku do testów po twojej stronie.

Z góry dziękuję.

courbe_escalier_niv1.sldprt

Witam

Musisz korzystać z Solidworks 2018 lub 2019, ponieważ nie mogę go otworzyć za pomocą mojego Solidworks 2017.

Pozdrowienia

Witam

Czy mógłbyś przekazać nam oczyszczalnię ścieków swojego pomieszczenia, a także zdjęcie lub szkic tego, czego chcesz?

Dobry wieczór

Dla tych, którzy nie mają wersji 2018 2019

Oto w ZIP zdjęcia rozłożonego, a także drzewa tworzenia

Pozdrowienia

EDIT, oto wersja 2 ZIP, zapomniałem obrazu

courbe_escalier_version_2_.zip
1 polubienie

Witam

Musisz usunąć usuwany materiał, a następnie użyć funkcji krzywej rzutowanej; To działa, dobra produkcja

Pozdrowienia. 

2 polubienia

Sprawdź, czy to może ci pomóc, zasada pozostaje taka sama w przypadku ulotek. Potrzebujesz Ø, Wysokość i Kąt, który chcesz nadać otworowi swojego Ø. Do usuwania materiału; Będziesz musiał po prostu zrobić je w rzędzie po rozłożeniu, tak jak ja, aby nadać kształt, a następnie złożyć, a Twój kawałek będzie skończony i zgodny z Twoimi oczekiwaniami.

plinthe_elliptique.sldprt
2 polubienia

Witam

Przede wszystkim dziękuję wszystkim za poświęcenie czasu na przyjrzenie się mojemu problemowi (i tak, przepraszam, to SW2019).

Guillaule-7, jestem zainteresowany twoim rozwiązaniem, ale jak mogę nie zobaczyć, jak sobie z tym radzisz, po funkcji rzutowanej krzywej? Udało mi się wyświetlić linie krzywych po stronie, po której chcę, aby pojawiły się linie do znakowania laserowego, ale kiedy rozkładam, krzywe nie podążają... Czy możesz przesłać mi swój kawałek?

W przeciwnym razie rozwiązanie cobra 427 wydaje mi się bardzo interesujące! Brak śmigła lub innych powtórzeń w zależności od krzywej, z którą muszę sobie poradzić, muszę to pogłębić dla moich przyszłych modeli!

Witam 

Jeżeli używamy SolidWorks, musimy następnie wykonać szkic trójwymiarowy (3D) z rzutowanej krzywej, a następnie usunąć materiał o kierunku kierunku ze  szkicu gwiazdy. 

W przeciwnym razie dla tych, którzy korzystają z Sheetworks, takich jak ja, wystarczy zmienić nazwę szkicu zgodnie z warunkami, które wstępnie zdefiniowaliśmy w warunkach grawerowania. W domu zmieniłem nazwę szkicu rzutowanej krzywej na "Grawerowanie" i to wszystko. 

Używam SolidWorks 2019 i Sheetworks V17.

Dobra produkcja.

Witam ponownie Guillaume_7

Próbowałem z funkcją krzywej rzutowanej, szkicować szkic 3D, konwertując poprzednie elementy, ale potem dla funkcji usuwania materiału to nie działa (nie mam nawet dostępu do funkcji cienkiej, aby móc usunąć np. 1mm materiału na takiej a takiej powierzchni, aby przedstawić śledzenie laserowe tylko z jednej strony).

Chciałbym, aby ta reprezentacja została przedstawiona na końcu (patrz załącznik).

I żeby móc zarządzać tak, jak chcę (poprzez szkicowanie lub powtarzanie), liczbą pociągnięć wewnętrznych.

Jeśli mógłbyś wysłać mi kawałek, może byłoby łatwiej.

capture.jpg

Witam w załączeniu, szybko zauważysz, że wytłoczenia zostały szybko wykonane, nie poświęciłem czasu na ograniczanie wszystkiego. Celowo umieściłem .sldprt, abyś mógł zobaczyć manipulacje. 

Zobacz materiał SW2019

Mam nadzieję, że to pomoże. 

Dobra produkcja

courbe_escalier_niv1.sldprt

Świetnie, dziękuję Guillaume_7!

Problem rozwiązany!

1 polubienie

Serdecznie zapraszamy serdecznie zapraszamy!!