Problemy z siatką w części

Witam próbuję zrobić symulację obliczeniową, ale mam problem z tą częścią, siatka zawodzi, ktoś mógłby mi z góry wyjaśnić dziękuję.

Pozdrowienia.

linkoa_plat_1435.sldprt

Twoja część ma grubość 2,5 mm, jaką wartość oczek wkładasz? Idealnie byłoby, gdybyś potrzebował wartości znacznie mniejszej niż 2,5 mm.

1 polubienie

Witam, w rzeczywistości zostawiam domyślną siatkę. Próbowałem zmodyfikować jakąś wartość, ale boję się zniekształcenia wyników, tak naprawdę nie wiem, gdzie powinienem zmodyfikować rozmiar siatki.

Pozdrowienia.

Im drobniejsza siatka, tym dokładniejsze będą wyniki!!!!!!

1 polubienie

Aby zmodyfikować siatkę, przejdź do opcji 

Opcje > symulacji > Opcje domyślne > siatki.

Zobacz pomoc: 

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/cworks/IDC_HELP_MESHSOLID.htm?id=6875e0db0ae74d529ffeb3c622c3d47f#Pg0

1 polubienie

Witam, aby mieć wystarczające wyniki, radzę minimum 2 elementy, myślę, że 3 byłyby tutaj najlepsze...

Masz długość siatki 37 mm dla grubości 2,4...!!

Musisz umieścić kontrolkę 1 mm na krawędziach. Aby uzyskać kontrolę, przejdź do Symulacji, siatki i zastosuj kontrolę.

Bierzesz 2 krawędzie grubości, a następnie umieszczasz je na 1 mm długości ściegu. Resztę robisz na drutach jak zwykle o długości 30 mm, myślę. 

W ten sposób jego ;) chodzić!

Pamięci ROM

sans_titre.jpg
1 polubienie

Dziękuję wam wszystkim.

@rom to jest wniosek, do którego doszedłem, dzięki innym za wkład, jednak odpowiedź Roma wydaje mi się najbardziej istotna.

Pozdrowienia.

Trochę lepiej to dla Was zazębiłam, ten na zdjęciu był trochę obrzydliwy...

Powinno to być bardziej bô z inną kontrolą na podziale poniżej (ctl1 na 1 mm dla grubości i ctl 2 na podziale poniżej na 6 mm, ogólna długość oczek na 30 mm)...!

Pamięci ROM

desktop.rar
1 polubienie

Dziękuję bardzo rom jest świetny, z drugiej strony, po co jest drugi?

Pozdrowienia.

Witam

Ten typ części nie jest obliczany w objętości.

Zazwyczaj dotyczy to struktury powierzchni., grubość jest niewielka w porównaniu z wymiarami.

Mam zastrzeżenia do wyników uzyskiwanych przy tego typu modelowaniu.

4 polubienia

Zgadzam się z Thierrym, ale nigdy nie używałem SLD w neutralnym włóknie.

Umieściłem drugą kontrolkę po prostu po to, aby ujednolicić elementy i uzyskać nieco bardziej równomierny wzrost długości siatki. Na pierwszym obrazie mamy wiele elementów o niskich proporcjach (wymiar podstawy/wysokości elementu musi być jak najbardziej zbliżony do 1), więc z punktu widzenia symulacji jest to siatka sagoin...  

Dzięki płynniejszemu przejściu uzyskujesz mniej dużych proporcji, a tym samym bardziej wiarygodny wynik!

Pamięci ROM

1 polubienie

@thierry ten utwór jest częścią całości, chcę wierzyć, że moje doświadczenie z EM jest ubogie, nawet jeśli bardzo mnie interesuje.

Jakie są twoje wskazówki, jak sprawić, by ta symulacja była tak dobra, jak to tylko możliwe?

Pozdrowienia.

@samos024: moja odpowiedź jest trochę spóźniona, ale rozwiązaniem jest obliczenie w modelowaniu powierzchniowym, ale myślę, że już rozwiązałeś swój problem.

Moja rada jest taka, że musisz być bardzo ostrożny podczas używania elementów skończonych, to nie jest skrzynka.

Istnieją szkolenia na ten temat, które mogą być bardzo przydatne dla początkujących. zobacz kurs L0x na stronie CETIM.

http://www.cetim.fr/Formations?recherche=l01&type=-1&x=0&y=0

http://www.cetim.fr/Formations?recherche=l03&type=-1&x=0&y=0

Dobre wybory i do Twojej dyspozycji

1 polubienie

@thierry dzięki za linki.

Rzeczywiście, udało mi się z tego wydostać, jakkolwiek trudno było mieć pewność, że wszystko dobrze zrozumiałem, to jest mój dzisiejszy problem, aby być pewnym, że dobrze zrobiłem.

Dzięki za linki.

Pozdrowienia.