Witam
Na części wykonanej z blachy chcę przedstawić szwy spawalnicze (patrz rysunek poniżej: spoina między żółtą i czerwoną stroną).
Jak mam to zrobić.
Dziękuję.
Cdt
Witam
Za pomocą narzędzia " Spawany narożnik"
Witam @stefbeno ,
dziękuję za odpowiedź,
Problem z tym rozwiązaniem polega na tym, że musisz wykonać 2 rysunki z różnymi odniesieniami, ponieważ po wykonaniu "przyspawanego narożnika" rozłożona część z mojej blachy nie jest już skończona!
Witam
Z mojej strony część rozkłada się z przyspawanymi narożnikami
Rep 2 - Dzielenie się i nieskończona wiedza. SLDPRT (2.9 MB)
Witam
Dziwne, ale rozwiązanie dostarczone przez moich kolegów z klasy jest właściwe. Gdzieś coś jest nie tak!!
Witam, o ile się nie mylę, funkcja wlutowanego narożnika musi być ostatnią z arbo. Jeśli istnieją funkcje arkusza blachy po tym, jak część nie jest już składana (niejasna pamięć w SW2020)
Rzeczywiście, i faktycznie funkcje są wyszarzone po wykonaniu tej operacji
Nawiasem mówiąc, fajny kawałek ac_cobra, nawet jeśli jestem ciekawy, jak go złożysz

W 1. 4 warstwach Blacha wygięta na krawędzi2, następnie 4 pokruszone warstwy Pokruszona plie3 i wreszcie 4 Blacha wygięta na krawędzi1 z przedłużonym narzędziem
W rzeczywistości tam, gdzie utknie ze spawanymi narożnikami, są to rysunki.
Jeden arkusz to model złożony, a drugi arkusz to model rozłożony
W domu jest dobrze
Rep 2 - Dzielenie się i nieskończona wiedza. Plik SLDDRW (1.2 MB)
Rep 2 - Dzielenie się i nieskończona wiedza. SLDPRT (6.2 MB)
Witam;
Rozwinięcie blachy to konfiguracja, w której możliwe (zalecane) jest " usunięcie/skonfigurowanie " funkcji " Spawany narożnik".
Zwykle funkcje te dezaktywują się samoczynnie, gdy są spłaszczone, chyba że zostały utworzone po fakcie, w którym to przypadku muszą być skonfigurowane z instrukcją.
Pozdrowienia.
PS: Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin @Cyril_f