Spoiwo lutownicze

Czy możliwe jest uzyskanie ładniejszego wyglądu, przedstawienia spoiny w zespole niż "kołnierz" utworzony przez funkcję?

Tylko po to, aby mieć znacznie bardziej realistyczne renderowanie.

Z góry dziękuję.

1 polubienie

Cześć @ hdijoux

Pokaż nam, jak wyglądasz, jeśli chodzi o Twój lut za pomocą zrzutu ekranu

Zaletą jest to, że można go policzyć w swojej nomenklaturze

Zobacz ten link

https://www.youtube.com/watch?v=p5zLRpFM8CY

Teraz masz również możliwość stworzenia własnego ściegu spoiny za pomocą tego narzędzia 

Skanowanie za pomocą szkicu pomocniczego i profilu

@+

5 polubień

Oto, co otrzymuję.

Zamierzam użyć twojej metody gt22, myślę, że będzie bardziej reprezentacyjna.

Dziękuję

assemblage_angle.jpg
4 polubienia

Osobiście nie stosujemy spawania w 3D, a jedynie w planach.

4 polubienia

Modelowanie go do obliczania wagi może być interesujące! W niektórych zespołach mamy fazowania od 40 do 60 mm, to dużo spawania!

8 polubień

Nie używamy 3D ani 2D... z wyjątkiem wyjątkowych przypadków.

Chłopaki zawsze robią te same spawy, a moja maszyna lepiej oddycha bez tego modelowania.

Jeśli chodzi o wagę, dodajemy znacznik, aby mieć "mniej więcej" właściwą rzecz.

A teraz zdaję sobie sprawę, że w tej firmie jest zdecydowanie za dużo przybliżeń, to mnie przygnębia!! -_-"

W przeciwnym razie technika GT22 oparta na sweepie wydaje się dobrym pomysłem. Ale potem, tak z ciekawości, możesz zmieniać długość swojego przewodu bez konieczności posiadania konfiguracji X / kawałka?

3 polubienia

Dziękuję Wam wszystkim,

Wykonanie przewodów polega tylko na zmodyfikowaniu mojego QMOS, tak aby były trochę bardziej reprezentacyjne niż istniejące.

@+

@coin37coin

Od Ciebie zależy, czy pobawisz się swoją krzywą prowadzącą (szkice)

do spoin różnicowych

@+

O tak, niezłe 3D QMOS! W domu jest w 2D w programie AutoCAD

Witam

W przeciwnym razie możesz skorzystać z funkcji klina, która pozwala na szybsze tworzenie przewodów, nakładając inny materiał na sznurki, może to być rozwiązanie.

cordon.jpg
3 polubienia

Dobra robota Anthony, w przypadku spoin pachwinowych może to ułatwić zadanie.

2 polubienia

Witam

Obecnie zajmuję się tym tematem. Mam duże problemy z czasem reakcji na moim oprogramowaniu, które pedałuje przez 10 minut, aby wykonać proste zgrzewanie doczołowe.... To chyba nie jest zbyt normalne....

Kto może mi pomóc w zwiększeniu responsywności tej funkcji? Uwaga: Nie mam tych ciężkości, gdy używam funkcji spoiny pachwinowej....

Dziękuję!

1 polubienie