A małe gry lub testy, które oferują z myszką 3D, też działają?
W przeciwnym razie sposób na rozwiązanie, jeśli jest to problem ze zgodnością :
http://www.javelin-tech.com/blog/2013/11/3d-mouse-buttons-don't-work-newest-solidworks-version/ (w języku angielskim)
Edit: niestety wydaje mi się, że Composer (dawniej 3DVIA), nie jest kompatybilny z myszką 3D, na stronie, której szukasz Composer lub 3DVia, nie możesz nic znaleźć:
Dochodzę do tego samego wniosku co Ty, solidworks composer nie może być kompatybilny.
Sprawdziłem link, wszystko jest dobrze zarejestrowane w rejestrze, a oprogramowanie dostarczone z funkcją myszy działa bardzo dobrze, ale w solidworks composer nic.
Mysz CAD, 3DConnexion, nr 1 dostawca myszy 3D do ... Wszystkie myszy 3DConnexion są kompatybilne z firmą SolidWorks i jej rozwiązaniami partnerskimi. ... Profesjonalna mysz 3D w roli głównej, Space Pilot PRO jest skierowana w stronę ... Dokumentacja · Solidworks Inspection · SolidWorks MBD · SolidWorks Composer ...
Jeśli mam wszystkie udziały, ale pochodzą one od Pro I, a do tej pory do tego co muszę zrobić, moja firma dostarcza mi kompozytora, który spełnia wszystkie moje potrzeby (rozstrzelone wyświetlenia, animmacje itp...)
Widziałem twoją ostatnią wiadomość, ale z jednej strony Space Pilot PRO nie jest w tej samej cenie, więc mysz kosmiczna byłaby bardzo dobra, ale nawet jeśli mówi: 3DConnexion, nr 1 dostawca myszy 3D dla ... Wszystkie myszy 3DConnexion są kompatybilne z firmą SolidWorks i jej rozwiązaniami partnerskimi
Tak, chcę w to wierzyć, ale jak??? Spędziłem nad nim dwa dni i tak jak mówiłem poza zoomem nic innego nie działa. Z drugiej strony, z ćwiczeniami i programem dostarczanym za pomocą myszki, wszystko działa bardzo dobrze.
Przeszukałem wszystkie opcje wybierania i nie mogłem znaleźć niczego, co pozwoliłoby mi powiedzieć mu, jakiego typu myszy używam.
Wysłałem prośbę do 3Dconnexion, ale na razie nie otrzymałem odpowiedzi.