Witam
Chcę dodać kolumnę do mojego zestawienia komponentów z nazwą zespołu nadrzędnego moich części. Nie mogę znaleźć tego, czego szukam, na listach rozwijanych
Czy podstawowe oprogramowanie ma taką opcję? Czy powinien być tworzony za pomocą smartproperties?
Jeśli ktoś już miał taką potrzebę, szukam porad i/lub informacji.
Miłego dnia
Witam
Nie sądzę, aby było to możliwe: wyobraź sobie, że jakaś część pojawia się w kilku różnych S/E (zazwyczaj śruba), co powinno wyświetlić oprogramowanie?
2 polubienia
Bardzo dobra uwaga, tak, prawdopodobnie trzeba by było trochę posprzątać, w moim przypadku mają właściwość "", która prawdopodobnie byłaby rozwiązaniem, aby je wydobyć. Krótko mówiąc, to nic wielkiego.
Bardzo dziękuję
Jeśli naprawdę masz tego rodzaju potrzebę, musisz zainstalować narzędzie typu EPDM (lub przeprowadzić wyszukiwanie za pomocą narzędzia do kliknięcia prawym przyciskiem myszy solidworks/zamiany, ale będzie to uciążliwe).
Pamiętaj, że wyszukiwanie przypadków użycia jest ważne tylko w tej chwili T (nie wiesz, gdzie Twoja część będzie używana za 3 miesiące lub 6 lat)
1 polubienie
Wszystkie moje projekty są oneshotami. Brak produktu zastrzeżonego. Nie ma więc potrzeby ponownego wykorzystywania wcześniej zaprojektowanych części, w przeciwnym razie packngo. Ponieważ SW wie, jak rozpoznać części, które składają się na zespół, pomyślałem, że w drugą stronę powinno to być łatwe, ale tylko w danym projekcie.
Z wyłączeniem oczywiście + niektórych mechanicznych akcesoriów, które nie ewoluują. Zauważ, że nie używam innych utworów bibliotecznych.
Nie jest to dla nas temat blokujący
W każdym razie dziękuję