Podwykonawca cięcia elementów optycznych?

Ja tylko notuję =), ale nie sądzę, żeby to było miejsce, żeby o tym rozmawiać.....

Może uda mi się zrobić zastrzyk korkowy przed końcem roku....... (żart)

3 polubienia

Całkiem Benoit.LF, nigdy nic nie miałem.

Swoją drogą, już nie odpowiadam na SW, musi być więcej kompetentnych ode mnie.

Z drugiej strony, różnica w stosunku do Barta polega na tym, że nie jestem w czołówce współtwórców i zdecydowanie zrezygnowałem z posiadania czegoś.

S.B

4 polubienia

To leży w mojej naturze... Nie wiem, czy to dobrze, ale jestem typem osoby, która się nie poddaje!!! ^^

I lubię was =)

Przekonamy się za kilka miesięcy..... Jeśli nadal nie dostanę nic w zamian, Ciao Bambino!

4 polubienia

@s.b. kompetencja nie ma nic wspólnego z niektórymi pytaniami, niektóre mają "najlepsze odpowiedzi", nie wiedząc o nich nic, po prostu wyszukując w Google i wrzucając link! :/ Ale zgadzamy się, że o wiele lepiej jest, gdy możesz uzyskać odpowiedź od kogoś z doświadczeniem!

@Tomalam, SolidWorks jest jak rower, nie zapominasz o tym!

@Bart, nie martw się, będziesz miał swoją czapkę!

Cóż, zamierzam zakończyć debatę, @Bart pierwszy zaproponowałem strumień wody.

3 polubienia

W przeciwnym razie sprawisz, że wszyscy się zgodzą i wybierzesz mnie jako najlepszą odpowiedź ;p

PS: normalnie pod koniec roku będę miał do wyboru Woody Coat Hooks a czapkę Lynkoa ;D

3 polubienia

YoOooUUUUUPpPIiII =)

Nie mogę się doczekać, kiedy go będę miał, + to dobrze, nadchodzi zima. ^^

Czy za bardzo mnie rozśmieszasz, Benoit ;)

4 polubienia

Być może będę potrzebować Barta trochę bardziej, więc głosuję na te odpowiedzi!!

4 polubienia

Dziękuję chłopaki, czy to mnie dotyka ;)

Przychodzę, żeby mieć dobry dzień!

4 polubienia

Cze wszystkim

Oto poważna i skuteczna firma, zlokalizowana w regionie Saint-Etienne (42)

http://www.energie-metal.fr/presentation/presentation

Debata dobiegła końca, ale być może jest to głupi pomysł, firmy pracujące dla optyków powinny być w stanie łatwo to wyeliminować?

Powodzenia w poszukiwaniach.

2 polubienia

34 Lubię! :o

Dziękuję przyjaciołom =)

3 polubienia

@szpital.quentin

Czy ćwiczą na szkle?

Dla toru optyka wydaje się dla nich za mały (Ø10). Ale nie jest łatwo uzyskać dane. :/

1 polubienie

I tak bardzo nudne do pracy z materiałem...

Co należy zrobić? Izolator? Obiektyw?

Moim zdaniem nie będziesz miał wyboru, będziesz musiał układać swoje kawałki warstwami, aby je pociąć bez ich łamania.

Masz dużo do zrobienia? A dokładność musi być wysoka?

Cyrkiel, diamentowy punkt na końcu i uderzenia młotkiem, w staromodny sposób^^.

Poza tym mam dobrego faceta w okolicy, w której pracuję, który robi całkiem fajne rzeczy. Zawsze możesz go zapytać.

Jego strona internetowa

1 polubienie

Ma to na celu wykonanie filtra UV/IR, czyli filtra, który będzie blokował ultrafiolet i podczerwień dla kamery przemysłowej.

Oczekiwana przeze mnie dokładność to mniej więcej 0,2 mm średnicy. A przede wszystkim, aby zachować nienaruszoną obróbkę powierzchni.

Nakładanie ich warstwami nie stanowi problemu, nawet jeśli się łamią! Jeśli muszę złamać 2 z nich, aby mieć dobry, to w porządku.

Zaproponowałem pracę nad nim za pomocą szklanego młotka do bombardowania, ale nie mogłem znaleźć takiego na leboncoin ;)

Dzięki za link.

2 polubienia

Cześć @Benoit

Pracowałem z firmą przy produkcji obiektywów D10E2 D13E5, filtrów dichroicznych, optyki do kamer i pryzmatów reflektorowych/rozdzielających

Czysta praca i ciekawa cena

http://www.optics-concept.fr/optiques/lames-fenetres.html

2 polubienia

Pytanie. Czy zastanawiałeś się nad gwintem optycznym swoich części, które łączą kamerę ze szklanym szkiełkiem?

Niewielu mechaników wie, jak to zrobić

2 polubienia

Dziękuję za przemówienie Gérald, zajmę się tym.

Jak nazywa się podsłuchiwanie optyczne? W tym przypadku nie mam żadnych problemów z naprawą, ale w innych przypadkach może to być interesujące.

Co do linków, które Wam wysłałem, nie wiem czy działają ze szkłem, mam tylko opinie na temat stali, ale są niezwykle kompetentni i przyjaźni ;)

1 polubienie

Pracujemy z małymi soczewkami światłowodowymi, może któryś z naszych dostawców sprawi, że będziesz zadowolony. (Nawet jeśli odpowiedź została już udzielona)

Dostawca na całym świecie:

Optyka twórcy

Haneda Optyczne

Szwajcarski klejnot

Fotonika prądu przemiennego

Branże AWI

BFI ACAL

Hauser Optik

Idil

Kerdry'ego

Wieża optyczna

Możliwe, że oferuje gotowy produkt bezpośrednio. Być widzianym z nimi...

2 polubienia

Pytanie jest rzeczywiście zamknięte, ale nie mam jeszcze żadnej zdecydowanej informacji zwrotnej, więc drzwi są otwarte! :)

Bardzo dziękuję @davidf72, piszę to wszystko, żeby porozmawiać o tym z kolegą z optyki, na pewno już trochę zna, ale na pewno są jakieś ciekawe tropy.

Klasa A+

@benoit gwint optyczny w rzeczywistości nie służy do mocowania, ale do unikania pasożytniczych odbić na wewnętrznej ściance cylindra. 

1 polubienie