Ja tylko notuję =), ale nie sądzę, żeby to było miejsce, żeby o tym rozmawiać.....
Może uda mi się zrobić zastrzyk korkowy przed końcem roku....... (żart)
Ja tylko notuję =), ale nie sądzę, żeby to było miejsce, żeby o tym rozmawiać.....
Może uda mi się zrobić zastrzyk korkowy przed końcem roku....... (żart)
Całkiem Benoit.LF, nigdy nic nie miałem.
Swoją drogą, już nie odpowiadam na SW, musi być więcej kompetentnych ode mnie.
Z drugiej strony, różnica w stosunku do Barta polega na tym, że nie jestem w czołówce współtwórców i zdecydowanie zrezygnowałem z posiadania czegoś.
S.B
To leży w mojej naturze... Nie wiem, czy to dobrze, ale jestem typem osoby, która się nie poddaje!!! ^^
I lubię was =)
Przekonamy się za kilka miesięcy..... Jeśli nadal nie dostanę nic w zamian, Ciao Bambino!
@s.b. kompetencja nie ma nic wspólnego z niektórymi pytaniami, niektóre mają "najlepsze odpowiedzi", nie wiedząc o nich nic, po prostu wyszukując w Google i wrzucając link! :/ Ale zgadzamy się, że o wiele lepiej jest, gdy możesz uzyskać odpowiedź od kogoś z doświadczeniem!
@Tomalam, SolidWorks jest jak rower, nie zapominasz o tym!
@Bart, nie martw się, będziesz miał swoją czapkę!
Cóż, zamierzam zakończyć debatę, @Bart pierwszy zaproponowałem strumień wody.
W przeciwnym razie sprawisz, że wszyscy się zgodzą i wybierzesz mnie jako najlepszą odpowiedź ;p
PS: normalnie pod koniec roku będę miał do wyboru Woody Coat Hooks a czapkę Lynkoa ;D
YoOooUUUUUPpPIiII =)
Nie mogę się doczekać, kiedy go będę miał, + to dobrze, nadchodzi zima. ^^
Czy za bardzo mnie rozśmieszasz, Benoit ;)
Być może będę potrzebować Barta trochę bardziej, więc głosuję na te odpowiedzi!!
Dziękuję chłopaki, czy to mnie dotyka ;)
Przychodzę, żeby mieć dobry dzień!
Cze wszystkim
Oto poważna i skuteczna firma, zlokalizowana w regionie Saint-Etienne (42)
http://www.energie-metal.fr/presentation/presentation
Debata dobiegła końca, ale być może jest to głupi pomysł, firmy pracujące dla optyków powinny być w stanie łatwo to wyeliminować?
Powodzenia w poszukiwaniach.
34 Lubię! :o
Dziękuję przyjaciołom =)
@szpital.quentin
Czy ćwiczą na szkle?
Dla toru optyka wydaje się dla nich za mały (Ø10). Ale nie jest łatwo uzyskać dane. :/
I tak bardzo nudne do pracy z materiałem...
Co należy zrobić? Izolator? Obiektyw?
Moim zdaniem nie będziesz miał wyboru, będziesz musiał układać swoje kawałki warstwami, aby je pociąć bez ich łamania.
Masz dużo do zrobienia? A dokładność musi być wysoka?
Cyrkiel, diamentowy punkt na końcu i uderzenia młotkiem, w staromodny sposób^^.
Poza tym mam dobrego faceta w okolicy, w której pracuję, który robi całkiem fajne rzeczy. Zawsze możesz go zapytać.
Ma to na celu wykonanie filtra UV/IR, czyli filtra, który będzie blokował ultrafiolet i podczerwień dla kamery przemysłowej.
Oczekiwana przeze mnie dokładność to mniej więcej 0,2 mm średnicy. A przede wszystkim, aby zachować nienaruszoną obróbkę powierzchni.
Nakładanie ich warstwami nie stanowi problemu, nawet jeśli się łamią! Jeśli muszę złamać 2 z nich, aby mieć dobry, to w porządku.
Zaproponowałem pracę nad nim za pomocą szklanego młotka do bombardowania, ale nie mogłem znaleźć takiego na leboncoin ;)
Dzięki za link.
Cześć @Benoit
Pracowałem z firmą przy produkcji obiektywów D10E2 D13E5, filtrów dichroicznych, optyki do kamer i pryzmatów reflektorowych/rozdzielających
Czysta praca i ciekawa cena
http://www.optics-concept.fr/optiques/lames-fenetres.html
Pytanie. Czy zastanawiałeś się nad gwintem optycznym swoich części, które łączą kamerę ze szklanym szkiełkiem?
Niewielu mechaników wie, jak to zrobić
Dziękuję za przemówienie Gérald, zajmę się tym.
Jak nazywa się podsłuchiwanie optyczne? W tym przypadku nie mam żadnych problemów z naprawą, ale w innych przypadkach może to być interesujące.
Co do linków, które Wam wysłałem, nie wiem czy działają ze szkłem, mam tylko opinie na temat stali, ale są niezwykle kompetentni i przyjaźni ;)
Pracujemy z małymi soczewkami światłowodowymi, może któryś z naszych dostawców sprawi, że będziesz zadowolony. (Nawet jeśli odpowiedź została już udzielona)
Dostawca na całym świecie:
Optyka twórcy
Haneda Optyczne
Szwajcarski klejnot
Fotonika prądu przemiennego
Branże AWI
BFI ACAL
Hauser Optik
Idil
Kerdry'ego
Wieża optyczna
Możliwe, że oferuje gotowy produkt bezpośrednio. Być widzianym z nimi...
Pytanie jest rzeczywiście zamknięte, ale nie mam jeszcze żadnej zdecydowanej informacji zwrotnej, więc drzwi są otwarte! :)
Bardzo dziękuję @davidf72, piszę to wszystko, żeby porozmawiać o tym z kolegą z optyki, na pewno już trochę zna, ale na pewno są jakieś ciekawe tropy.
Klasa A+
@benoit gwint optyczny w rzeczywistości nie służy do mocowania, ale do unikania pasożytniczych odbić na wewnętrznej ściance cylindra.