Mam problem z odejmowaniem ciał (przez łączenie funkcji).
Zasadniczo mam ciało A, w którym znajdują się 4 różne ciała (z których 2 są symetryczne w stosunku do pozostałych 2) umieszczone na 2 końcach ciała A. Mogę usunąć po jednym ciele każdego modelu na każdym końcu. Ale kiedy chcę odjąć 2 pozostałe ciała, to nie działa i pojawia się komunikat o błędzie "po operacji kombinacji nie pozostały żadne ciała".
Nie rozumiem, co to oznacza, ponieważ z punktu widzenia objętości w ciele A pozostało jeszcze dużo objętości. Prawdą jest, że mam wspólne krawędzie ciał dwa po dwóch. Czy to jest problem, trochę jak geometria o zerowej grubości?
Jeśli ktoś ma pomysł na ten temat, jestem do dyspozycji i z góry dziękuję.
Uzyskany wynik: Odjąłem jedno z dwóch pierwszych ciał (lewa strona pionu) i drugi typ ciała na części symetrycznej (prawa strona pionu) pierwszego planu.
Powiedzmy miesiące, jeśli chcesz uzyskać dokładniejsze widoki.
Witam, nie jestem specjalistą, ale widzę, że niektóre ciała są importowane, czy zrobiłeś "diagnozę importu" na każdym ciele, sprawdź, czy są PB powierzchni, być może można to wyjaśnić.
Chciałbym podziękować za rady, uwagi oraz za czas, który poświęciliście temu tematowi.
Przetestowałem diagnostykę importu, wszystkie były dobre, ale to w ogóle nie zmieniło problemu.
Przerobiłem plik części tworzący bryły do odjęcia. Stworzyłem ścieg spoiny przez wytłaczanie i wygładzanie. Należy pamiętać, że ten ścieg spoiny nie jest połączony z pozostałymi objętościami. Następnie dodałem go z częścią w kształcie litery L. W przypadku tych dwóch nowych brył funkcja odejmowania działa z kilkoma ustawieniami (takimi jak zachowanie obiektów).
Tak więc w końcu otrzymujemy tom.
Jeszcze raz dziękuję wam wszystkim. Życzę Ci miłego dnia.