Opóźnienie myszy SpaceMouse Pro

Cze wszystkim!

od zeszłego czwartku nasze IS udostępnia nam SpaceMouse Pro, aby dowiedzieć się, czy będzie nam odpowiadać.
Obsługa nie była skomplikowana
W skład oprogramowania wchodzi bardzo intuicyjny trener
ale kiedy jesteś w SOLIDWORKS, mam małe opóźnienia, które sprawiają, że użytkowanie jest nie do zniesienia (z wyjątkiem małych modeli, z którymi wszystko idzie dobrze).

Dla informacji; Używam SOLIDWORKS 2022 SP05

Czy ktokolwiek miałby do czynienia z tym samym problemem?
I czy jest na to rozwiązanie?

Z góry dziękujemy!

Bjr,
Przydatna kosmiczna pianka od lat i nigdy nie miałem soucis.il zdarza się, jak mówisz, opóźnienia, ale to raz dziennie i znowu i trwa tylko kilka sekund.
Jestem bardzo zadowolona z tego produktu.
Niech Moc będzie z wami.

Witam

Testowałem tego rodzaju sprzęt około piętnaście lat temu. W tamtym czasie najmniejszy mikroruch na piance kosmicznej powodował, że model się poruszał, a tym samym przeliczał wyświetlacz (czyli sześcian na dużym modelu...). Było to znacznie mniej płynne niż w przypadku myszy.
Bardzo przypomina to, co opisujesz.
W sterowniku mogą istnieć opcje ograniczenia tego zjawiska (byłoby zaskakujące, gdyby nie ewoluowały od 15 lat).

Tak, 15 lat wiele zmieniło.
Rzeczywiście, istnieją ustawienia czułości, które można dostosować dla każdej z osi.
Osobiście nie mogę się bez niego obejść, jest naprawdę zbyt wygodny.
Na początku chciałem, aby odciążył mój palec wskazujący prawej ręki, ponieważ był zbyt często używany między kółkiem do powiększania i zmniejszania zoomu. Teraz zoom jest zrobiony z mojej spacemousses w lewej ręce i mój ból całkowicie zniknął.

1 polubienie