Pusta wiertarka - Niewidoczne gwinty na istniejącej części

Witam

W Solidworks 2014 gwinty części nie pojawiają się, mimo że włączone są opcje Zawijanie cieniowanej reprezentacji gwintu.

Przechodząc do drzewa projektowego, otwierając funkcję gwintu, specyfikacje wiercenia nie są aktywne. Widocznych jest tylko 9 pól z typem gwintu.

Podobnie, aby utworzyć nowy otwór gwintowany.

Przechodzenie do drzewa projektu w innym otworze gwintowanym w celu jego edycji powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie: Wartość wymiaru 0 jest poza zakresem. Stara wartość 25.4 zostanie przywrócona.

Również w tym przypadku opcje typu wiercenia Standardowy i Typ nie są dostępne.

Podczas wykonywania DFMXPress wszystkie otwory są błędne, ponieważ utworzone tylko i wizualizowane, z wyjątkiem gwintów, są one podawane z fałszywym stosunkiem długości średnicy, ponieważ średnica 0!

Co powinienem zrobić z tym błędem, aby otrzymać moją naprawioną monetę?

Nie chcę ręcznie używać reprezentacji gwintu poprzez wybór krawędzi, ani nie chcę tworzyć gwintu przez spiralne usuwanie materiału, ale jak zwykle korzystać z funkcji gwintowanego otworu w kreatorze wiercenia.

Dla Twojej informacji, podczas przesuwania w górę paska w drzewie projektowym problem występuje od pierwszego otworu.

Dziękuję

Analyse DMFExpressMenu de perçage sans option

Witam

Zobacz te pytania:

http://www.lynkoa.com/questions/repr%C3%A9sentation-de-filetage

http://content.lynkoa.com/forum/3d/pb-taraudage-mise-en-plan

Witam

Dziękuję, dobrze przeczytałem ten komentarz i dlatego zaznaczyłem w tekście, że sprawdziłem opcje.

Oczekuję, że zamiast tego pojawi się rozwiązanie polegające na debugowaniu części w SolidWorks.

Miłego dnia

Rober

To nigdy nie działało na tym pliku?

Ponowne uruchomienie komputera nie pomaga?

Witam

Czy możesz dołączyć plik, abyśmy mogli rzucić okiem???

Witam

Wydaje mi się, że kiedy projektowałem część, pojawiły się nitki. Zatrzymanie komputera i ponowne uruchomienie nie pomogło.

Oto plik części.

Dziękuję

Obert

ebmc-tws_95_0028.sldprt

Witam 

Czy kliknąłeś prawym przyciskiem myszy adnotację w drzewie, a następnie zaznaczyłeś wyświetlane adnotacje?

Niech Moc będzie z wami.

filetage.jpg

Witam

Ok, biorąc pod uwagę twoją część, musisz zaznaczyć opcję Pokaż adnotacje komponentu.

Niech moc będzie z tobą

affichage.jpg

za sztukę

ebmc-tws_95_0028.sldprt
1 polubienie

Witaj Obi Wan,

Poza wyświetleniem wymiarów, gwinty się nie pojawiają. Więc to nie wszystko.

Nie wyjaśnia również komunikatów o błędach ani braku opcji podczas korzystania z kreatora wierteł w celu wykonania kolejnego otworu.

W jaki sposób mogę odzyskać monetę?

Niezależnie od tego, czy kliknę na niego, czy skopiuję link do eksploratora plików Window: hieroglify, czy chcę zapisać cel jako: tylko html, czy też colpie link w SoldWorks otwórz: Otwórz plik: Nie możesz otworzyć pliku za pomocą tego programu. Spróbuj użyć innej lokalizacji, podczas gdy wszystkie pliki zostały zamknięte.

Proszę o przesłanie części sldprt bezpośrednio do robert.nissels@bbraun.com

Klasa A+

Robert

Otworzyłem twój pokój i mogłem edytować bez robienia niczego szczególnego.

amha, więc pochodzi z twojego komputera: wygląda na to, że SW utracił ścieżkę lub pliki potrzebne do kreatora.

Czy próbowałeś go otworzyć na innym komputerze?

Jeśli działa z innym komputerem:

- Sprawdź ustawienia "Asystent wiercenia/Przybornik" (patrz załączony zrzut ekranu)

- a może rozważysz naprawę instalacji SW.

presse-papiers-1.jpg
2 polubienia

Po prostu wydaje się, że pochodzi z mojego komputera. Mogę otwierać pliki z wątkami, ale nie mogę ich już tworzyć. Przymierzyłem na siostrzanej maszynie i działa. Jednak te 2 maszyny adresują zestaw narzędzi do tego samego miejsca na serwerze.

Bez względu na to, jak bardzo przywrócę stronę, kreator wiercenia nie działa.

Próbuję ponownie, ponownie uruchamiając komputer i przywracając stronę.

Dziękuję

jeśli myślisz, że widzisz wizualizację, więc kroki na 3D

za pomocą narzędzia do wiercenia i pstrągowania w Kreatorze wiercenia

Nie będziesz go miał, ponieważ otwór jest wykonywany za pomocą szkicu / rewolucji / usunięcia materiału

Zobacz załączony obraz

Myślę, że interesujące byłoby zresetowanie ustawień SolidWorks:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

W razie potrzeby możemy się cofnąć, ale przynajmniej jesteśmy ustaleni, czy dotyczy to konfiguracji stacji roboczej, czy nie.

2 polubienia

W porządku

Po przywróceniu funkcji, ponownym uruchomieniu komputera, kreator przekłuwania działa ponownie.

Dziękuję Wam wszystkim