Zamierzamy obecnie zmienić wersję solidworks na wersję 2015 sp5, wahamy się przed migracją do solidworks 2017 sp5 lub bezpośrednio do solidworks 2018 sp3.
Podczas naszej ostatniej migracji do solidworks 2015 mieliśmy wiele problemów ze stabilnością, nie chcąc odtwarzać tego problemu, chciałem poznać Twoją opinię na temat wersji 2018 sp3
Ze swojej strony przeszedłem z 2014 do 2018 roku, mając problemy z 2015 i 2016 rokiem (w szczególności z kompozycją na wynos, która jest podstawą wszystkich projektów z nami) i szczerze mówiąc, nie zawiodłem się, poza nowym odwróceniem selekcji dla ograniczenia symetrii (powrót do wersji centralnej z lat 2008-2009, a następnie 2 jako symetryczne)
Po pracy z małymi montażami więc jest w porządku, nawet jeśli już miałem crashe w wersji 2018 (nie od sp3) ale z SW jesteśmy do tego przyzwyczajeni, trzeba nagrywać regularnie ;) (Nie podoba mi się automatyczne zarządzanie kopiami zapasowymi)
To samo, przeszliśmy na Soliworks 2018 SP3 pod koniec zeszłego tygodnia, bez szczególnych problemów, dobra stabilność (dawniej Solidworks 2017 SP5), uważam też, że jest lżejszy (mniej zasobożerny), ale może mam jakieś pomysły!
Dobre ogólne opinie również od naszych użytkowników.