Rozdzielczość ugięcia kołnierza STL

Zauważyłem, że zmienia się margines tolerancji odchylenia stl.
do druku 3D muszę mieć mniej niż 0,010 mm, aby nie widzieć fasety.

W moim pliku nie mogę zejść poniżej 0,01997 

Jaki jest czynnik, który wpływa na margines tolerancji? Wielkość pokoju?

Dziękuję!

Witam

Spróbuj przekazać tolerancję z oryginalnej części, w której wszystkie wymiary wynoszą na przykład: 12,00011  lub 27,001

Hipoteza i to, że znaki większe niż tolerancja nie są przekazywane, np.: 27,0 lub 12,0

Pozdrowienia

Witaj Zozo,

Jeśli dobrze zrozumiałem, moje oceny muszą mieć tolerancję 12.00011 na przykład?
Właśnie przetestowałem ocenę od 2,00 do 2,000001. Nic się nie zmienia w moim panelu sterowania STL.

Więc po prostu przetestowałem to, co widziałem. 
Pasek tolerancji dostosowuje się w zależności od całkowitej objętości pomieszczenia.
Ex sześcian 10x10x10 będzie po prawej stronie w ugięciu na 0,00085915 mm
w stosunku do sześcianu 1000x1000x1000 = 0,08591522 mm

Po przyznaniu, że ten temat jest dla mnie nadal niejasny. 
Mam co do tego wątpliwości, ale jeśli dobrze zrozumiałem, większe kawałki będą miały w tym kontekście grubsze odchylenie?

W przeciwnym razie narysujesz go w skali 100 przed wyeksportowaniem do STL, a po umieszczeniu go w swoim fragmentatorze umieścisz go w skali 0,01.

Dziękuję Sbadenis, 

powiedz mi, czy się mylę, ale myślę, że SW ogranicza tolerancję na eksport plików o dużej objętości i wysokiej rozdzielczości.
Nie wiem, czy istnieje sposób na jailbreak SW, zajrzałem krótko do opcji systemu i właściwości dokumentów przyjaciele nic nie znaleźli.
Myślałem o zabawie skalami, ale to nie zmienia rozdzielczości faset. Chyba że fragmentator zintegruje go z zarządzaniem skalowaniem. 
Zamierzam przyjrzeć się oprogramowaniu Meshlab lub coś w tym stylu, jeśli mogę dopracować aspekty.

To, co mnie zaskakuje, to konieczność zejścia poniżej 0,01 mm, aby nie zobaczyć żadnych faset.

Tolerancje dokładności drukarek 3D są, o ile się nie mylę, znacznie powyżej tego wymiaru.

U mnie powinieneś zrobić test z dużym okręgiem (w zależności od wielkości płytki, wysokość 4-5mm i robisz eksport do skali 100, którą zmniejszasz w swoim slicerze i modelu z odpowiednią skalą a następnie porównujesz.

Pewne jest to, że na moim enderze 3 fasety są bardzo mało widoczne, a nawet niewidoczne bez konieczności dotykania tego parametru odchylenia.

Musisz także zobaczyć typ drukarki i czy masz wygładzacze TL, aby wygładzić ruchy. (być może usterka wynika głównie z drukarki)