Niestandardowy styl bąbelka

Witam 

Czy na rysunku istnieje sposób na utworzenie bąbelka (lub notatki) wskazującego "pozycję elementu w nomenklaturze" i "właściwość niestandardową", jak bąbelek w linii rozdzielającej, ale z konturem typu formantu lub pola, a nawet bez konturu (mniej uciążliwe).

Obecnie mam bąbelek pozycji wstrzyknięty do notatki przez wybór (metoda, którą uważam za nieco niekorzystną w porównaniu z notatkami kopiuj/wklej, a czasami konieczne jest zduplikowanie widoków),

Z góry dzięki, 

Witaj Lynk,

Tak, istnieje taka możliwość, a nawet wiele innych, w SW2020 SP4.

Oto zrzut ekranu markera, który chciałeś, a także ustawienia, jak chcesz.

Pozdrowienia.

AR.

2021-07-19_133207.jpg
1 polubienie

Witaj @A.R 

Zauważyłem, że ta migawka jest obecna w SW18 (wydaje mi się taka sama!), ale nadal nie mogę znaleźć odpowiedniej kombinacji, 

Jak mówi @A.R , możliwe jest zastąpienie numeru artykułu właściwością, ale powinieneś wiedzieć, że tą metodą systematycznie gubisz oznaczenia bąbelkowe  (zakreślone poniżej na czerwono) w nomenklaturze, co jest problematyczne w dużych nomenklaturach.

I dla mnie nie jest możliwe, aby umieścić numer artykułu + właściwość w tej samej notatce. (chyba, że się mylę)

Wypróbowaliśmy tę metodę i w końcu wróciliśmy do prostego bańki i dodaliśmy informacje do nomenklatury.

Ponadto bąbelki są znacznie bardziej czytelne niż przy 2 liniach.

1 polubienie

Witam 

Całkowicie zgadzam się @sbadenis system bąbelkowy jest prostszy, bardziej czytelny, ale niektórzy klienci mają swoje metody i przyznam, czasem mają rację, niektóre plany stolarskie mają zbyt długie nomenklatury, czasami są w różnych wkładach,

Celem było pokazanie

• numer artykułu wskazujący na drugorzędne właściwości w nomenklaturze (opis, masa, długość itp.).
  • + własność (oznaczenie) ułatwiające pracę ekip montażowych,

Na razie będę kontynuował poprzednio opisaną kombinację, a jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie to jestem zainteresowany, 

1 polubienie