Nadawanie stylu rysowaniu właściwości warstwy

Witam

Chcę zmienić renderowanie widoku na linie przerywane/przerywane zamiast linii ciągłych na rysunku. Robiłem to w przeszłości, tworząc lub edytując warstwę i wybierając styl. Na koniec definiuję warstwę, która ma być używana w widoku, na którym chcę renderować. Ale z jakiegoś powodu, który mi umyka, nie mogę już tego robić.

Czy jest coś, o czym zapomniałem lub czego nie zrobiłem dobrze?

Z góry dzięki,

Pozdrowienia.

Witam;

Czy nie prościej jest użyć "Alternatywnego widoku pozycji" na rysunku, w porządku wymaga to stworzenia konfiguracji części lub zespołu, ale zaletą jest to, że pojawi się ona bezpośrednio w trybie "ukrytego widoku", bez konieczności majstrowania przy klapsach i rodzajach funkcji...

Fragment Pomocy Solidworks: https://help.solidworks.comt_drawing_alternate_position_views.htm

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam 

Z mojej strony nadal działa (sw18), nadal postępuję w następujący sposób:

• Kliknij prawym przyciskiem myszy komponent w widoku / lub zespół w drzewie. 
  • Następnie czcionka linii komponentu, 

Mam nadzieję, że ci to pomoże, 

O ile nie korzystasz ze specjalnego confa takiego jak speedpack, zauważam, że w tym przypadku opisana  procedura już nie działa, 

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi.

@Lynk Nie wiedziałem o tej metodzie. Biorąc jednak pod uwagę odpowiedź @Maclane i mój użytek, to właśnie jego metoda jest najwłaściwsza.

@Maclane, dziękuję za odpowiedź, znalazłem odpowiedź na to, czego szukałem.

Pozdrowienia.