Ciągła obróbka skrzyni korbowej silnika motocykla pod kątem niemożliwego wznoszenia

Witam

Oto kilka zdjęć obudów obrobionych frezarką 3-osiową Maho e600 z 1984 roku, dotarły do warsztatu uszkodzone, po wymianie kilku kondensatorów bardzo dobrze odebrały pliki cnc i też działały bardzo dobrze, setne łatwe!!

Dziękuję ludziom, którzy pomogli mi w modelingu, a także forum Linkoa

Z poważaniem, Pierre DEBAT

ybcb1122.jpg
3 polubienia

PRZELAĆ

seiy2380.jpg
2 polubienia

SZCZYTOWY WODOSPAD

orhp0011.jpg
2 polubienia

DOMKNIĘCIE

oubq7313.jpg
2 polubienia

Poznajcie super babcię!!

z Solidcam, Philips 432 post pro, zabawa!!

Trochę pracy przed czasem, przynoszenie narzędzi na zmianę, a przede wszystkim ich mierzenie!!

Potem obróbka zgrubna i wszystko inne z G41 - połykanie - aż do wymiaru z ostatnim przejściem wykańczającym!!

Super

img_0030.jpg
2 polubienia

Dzięki za udostępnienie.
Chciałbym zamieścić link do początku historii:  https://www.lynkoa.com/en/forum/solidworks/usinage-carters-avec-un-centre-dusinage-3-axes-mazak-ajv-32604n-post-processeur-maz?page=1

Pierwsze wyjście planowane jest na kiedy i gdzie (Arette)?

1 polubienie

@pierre32. Debata 

Więc czapki z głów przed tobą i to nawet bardzo, bardzo nisko.

Trzeba mieć piekielną wolę, żeby osiągnąć ten wynik, zwłaszcza jeśli wróci się do historii od początku (dziękuję @Stefbeno za link)

Jestem z podziwem dla uzyskanego rezultatu, a zwłaszcza dla dopasowania między obiema częściami (patrz zdjęcie "zamykanie").

Zawody typu "wspinaczka niemożliwa" są trochę jak mit o Sysiphe  w tym sensie, że wspina się na skałę, zamiast ją pchać, co wcale nie jest łatwiejsze.       Debata na szczycie w pewnym sensie ;-)

Jeszcze raz bardzo, bardzo wielkie gratulacje za tę wspaniałą pracę i wszystkie te imponujące nagromadzenie know-how.

Kamień

1 polubienie

@pierre32. Debata 

Gratulacje, dobra robota.

Imponujące, teraz musimy przetestować sprzęt...

Powodzenia.

@+.

AR

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi na wszystkie, 1. podjazd, tak dla Arette, silnik pracuje, pozostaje rama do spawania, zamieszczę zdjęcia gotowego roweru, planuję zakończyć czerwiec.

Chciałem zrobić hamowane stanowisko testowe, aby "zobaczyć" ile koni mechanicznych/momentu obrotowego, na razie -docieranie całości- pozostawione oryginał, spodziewam się 140 KM i 14/15 daN.m momentu obrotowego, do sprawdzenia!! W Pau znalazłem osobę, która ma stanowisko testowe....

Ps: skrzynie korbowe są piaskowane

vxhn1060.jpg
2 polubienia

Mówiąc precyzyjnie, nie jestem pilotem!! Za bardzo się boję!!

ale Sébastien COMAGEILLE z Esquisse Métal

2 polubienia

Nie ma problemu, to świetna robota...

AR

Krótki filmik ze startu

img_0134.mov
1 polubienie

rozpocząć spawanie aluminiowej ramy metodą TIG

img_0139.jpg
1 polubienie