Oto kilka zdjęć obudów obrobionych frezarką 3-osiową Maho e600 z 1984 roku, dotarły do warsztatu uszkodzone, po wymianie kilku kondensatorów bardzo dobrze odebrały pliki cnc i też działały bardzo dobrze, setne łatwe!!
Dziękuję ludziom, którzy pomogli mi w modelingu, a także forum Linkoa
Więc czapki z głów przed tobą i to nawet bardzo, bardzo nisko.
Trzeba mieć piekielną wolę, żeby osiągnąć ten wynik, zwłaszcza jeśli wróci się do historii od początku (dziękuję @Stefbeno za link)
Jestem z podziwem dla uzyskanego rezultatu, a zwłaszcza dla dopasowania między obiema częściami (patrz zdjęcie "zamykanie").
Zawody typu "wspinaczka niemożliwa" są trochę jak mit o Sysiphe w tym sensie, że wspina się na skałę, zamiast ją pchać, co wcale nie jest łatwiejsze. Debata na szczycie w pewnym sensie ;-)
Jeszcze raz bardzo, bardzo wielkie gratulacje za tę wspaniałą pracę i wszystkie te imponujące nagromadzenie know-how.
Dziękuję za odpowiedzi na wszystkie, 1. podjazd, tak dla Arette, silnik pracuje, pozostaje rama do spawania, zamieszczę zdjęcia gotowego roweru, planuję zakończyć czerwiec.
Chciałem zrobić hamowane stanowisko testowe, aby "zobaczyć" ile koni mechanicznych/momentu obrotowego, na razie -docieranie całości- pozostawione oryginał, spodziewam się 140 KM i 14/15 daN.m momentu obrotowego, do sprawdzenia!! W Pau znalazłem osobę, która ma stanowisko testowe....