Uwagi i wymiary nakładki na rysunku programowym

Witam

Jak przerywać linie dołączenia wymiarów, aby uniknąć kolizji z notatkami

(ze względu na bałagan w mEP, brak innych możliwości lokalizacji nut, które są nałożone na linie mocowania wymiarów)

Z góry dziękuję

Witam

Wydaje mi się, że nie da się przeciąć żebra w stosunku do nuty... Między żebrami jest to możliwe, ale nie znalazłem dla nut...

3 polubienia

Możliwe jest przeciągnięcie linii wymiarowej tak, aby nie przecinała już notatki

1 polubienie

Gdy nie ma już miejsca, wykonywany jest kolejny arkusz rysunkowy

i daje lepszy odczyt

lub zmieniamy format

@+ ;-)

3 polubienia

Wydaje mi się, że w właściwościach oceny można poprosić, aby były "powyżej wymiarów" (przynajmniej tak to działa z wymiarami). Co jest równoznaczne z opcją Słowa tego samego: postawienia się na pierwszym planie, a tym samym automatycznego odcięcia szkodliwych linii

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, możesz przerwać linię krawata, która przecięłaby inną linię wiązania pod kątem 90°, ale nie ma to nic wspólnego z nutą lub jej linią d , która jest nałożona na boczną linię wiązania (przynajmniej w mojej wersji SW2014 SP03)

Myślę, że niemożliwe jest umieszczenie białego tła na tej notatce, aby ukryć przecinające się linie przywiązania?

Nie znalazłem też możliwości bycia "ponad górami"

"możliwe jest przesunięcie taliowania tak, aby nie przecinało już nuty", nie widzę jak!

@+

Mam rozwiązanie, ale niekonwencjonalne wstawiłem dokument tekstowy z polem tekstowym na białym tle

Mocowanie CF

superposition_de_notes_et_de_cotes_dans_une_mise_en_plan_sw.png