NIE MOGĘ USUNĄĆ "SZORSTKIEGO" Z KONFIGURACJI
NAWET PRZEGLĄDAJĄC RODZINĘ CZĘŚCI I USUWAJĄC SUROWĄ OBRÓBKĘ, TWORZY NOWĄ KONFIGURACJĘ 1 I ZACHOWUJE 1< SUROWĄ OBRÓBKĘ >
NIE MOGĘ USUNĄĆ "SZORSTKIEGO" Z KONFIGURACJI
NAWET PRZEGLĄDAJĄC RODZINĘ CZĘŚCI I USUWAJĄC SUROWĄ OBRÓBKĘ, TWORZY NOWĄ KONFIGURACJĘ 1 I ZACHOWUJE 1< SUROWĄ OBRÓBKĘ >
Witam
Myślę, że musimy zmodyfikować plik szablonu:
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Document_Templates.htm
Witam
Musisz przejść do Opcja\Opcja systemowa\Ogólne
check: "Wyłącz ciągi opisu dla dodatkowych konfiguracji konstrukcji spawanej"
A dodatkowo tak, w konfiguracji możesz usunąć te fragmenty zdania.
Więc zgadzam się z Fabem,
Z tym, że u mnie jest to w Właściwościach Dokumentu, oraz w zakładce "Konstrukcje spawane"
Ha... O dziwo, nie mam tego we własności dokumentu...
@Fab, ponieważ nie masz otwartego spawanego elementu budowlanego ;)!
Dziwne @Aurélien,
Podobnie jak @Fab, nie widzę tego w moich opcjach. Mam otwarty spawany element konstrukcyjny, ale przełączam się z Jakość obrazu / Blacha / Wyświetlanie planu.
Jestem w SW2014.
A ty?
@Alain, jestem na SW 2016
Więc nie może istnieć w 2014 roku, więc....
W PORZĄDKU, ZNALAZŁEM
PRZECHODZĘ PRZEZ EKSPLORATOR SOLIDWORKS, TAM MOŻNA ZMIENIĆ NAZWY KONFIGURACJI, JEŚLI NIE SĄ ONE AKTYWOWANE W DANYCH MODELACH
OK
Dzięki za info.
Nieźle, jeśli udało Ci się rozwiązać swój problem, przechodząc:
ZA POMOCĄ EKSPLORATORA SOLIDWORKS MOŻNA ZMIENIĆ NAZWY KONFIGURACJI, JEŚLI NIE SĄ ONE WŁĄCZONE W MODELACH, KTÓRYCH DOTYCZY PROBLEM
Witam, mam ten sam problem, ale nie mogę znaleźć opcji zmiany nazwy konfiguracji w Menedżerze plików.... Na pewno nie zrozumiałem końca zdania "Jeśli nie są aktywni w danych modelach".....
Nie mam otwartego miejsca w solidworks...
Dziękuję za pomoc
Nikiel jeśli go znalazłeś, wszystko, co musisz zrobić, to znaleźć opcję wyłączenia wielkich liter