Witam
Mam kilka utworów (i ich odpowiednie plany), które zostały poprawione przez pomyłkę. Chciałabym wrócić do poprzedniej rewizji dla każdego z pokoi i ich planu. Przeglądam historię, wybieram starą wersję interesującej mnie części, a następnie klikam "wróć". Teraz pojawia się komunikat o błędzie, który uniemożliwia mi weryfikację. Informuje mnie "Plik nadrzędny tego dokumentu jest wyewidencjonowany". Moja rola nie pełni żadnej funkcji za pomocą relacji zewnętrznych. Jak zidentyfikować ten wyodrębniony plik nadrzędny? Czy istnieje prosty sposób na powrót do poprzedniej wersji bez konieczności szukania plików nadrzędnych?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
Damien
Witam
Ten komunikat wskazuje, że plik części lub zespołu jest używany w innych plikach, które go używają.
Może to być rysunek lub zespół.
W skarbcu przejdź do zakładki " Używane w ", wybierz " wszystkie wersje " (ostatnia prawdopodobnie ma tylko plan jako nadrzędny).
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Dobrze wykonałem manipulację, ale nie rozumiem, co powinienem zrobić, gdy wyświetliłem wszystkie linie (jest kilka planów, części i zespołów). Widzę tylko kilka ostrzeżeń (żądana wersja została usunięta przez pamięć zimną), nie wiem, czy ma to coś wspólnego z moim problemem. Dziękuję.
Dobry wieczór
Nie, nie jest to związane z zimną pamięcią.
Jeśli plików jest dużo, wyeksportuj wynik (otworzy się w programie Excel) i przefiltruj według wyodrębnionej kolumny.
Następnie musisz poprosić użytkowników o archiwizację bez korzystania z ostatniej wersji pliku, który powinien wrócić.
Właśnie dokonałem manipulacji, dziękuję! Rzeczywiście, istnieją części, które nie są archiwizowane przez innych użytkowników. Z drugiej strony, w ogóle nie widzę związku z moją grą. Nie występuje w tych zbiorowiskach. Dziwaczny...
Jeśli pliki pojawiają się w "used in", oznacza to, że część jest dobrze wykorzystana (może znajdować się na podpoziomie złożenia, który sam jest wywoływany w zespole wyższego poziomu i nagle się blokuje)
OK! W każdym razie przywrócenie pliku jest możliwe, więc tak jest! Dziękuję bardzo!