Usuwanie obiektów wystających z obrazu wideo 3dvia

Kiedy tworzę .avi wideo z 3dvia, widzę obiekty, które wystają z kadru w przezroczystości w szarych obramowaniach odtwarzacza wmp. W jaki sposób możemy ograniczyć ekran wideo do tego, co tworzymy na ekranie 3dvia?

Dziękuję

1.jpg
1 polubienie

Witam

W ogóle nie znam oprogramowania 3DViU, ale myślę, że dostępne są dwa rozwiązania.

1) Podczas tworzenia filmu w 3dvia musi być dostępna opcja (panoramowanie i skanowanie), która pozwala ograniczyć ekran filmu. W każdym razie wydaje się logiczne, że istnieje tego typu opcja.

2) Użyłem oprogramowania innych firm do przycięcia filmu po utworzeniu go za pomocą 3dvia.

Mam nadzieję, że ci pomogłem

Bastien

Witam

Szare obszary, które widzisz, odpowiadają przestrzeni papieru, możesz wyłączyć wyświetlanie obszaru papieru za pomocą ikony w prawym dolnym rogu okna 3DVIA

Jeśli chcesz pracować z widocznym obszarem papieru, jedynym rozwiązaniem, jakie widzę, jest ustawienie formatu wyjściowego wideo, który jest zgodny z formatem twojego obszaru papieru. jeśli obszar papieru jest w orientacji poziomej A4, należy użyć wyjścia wideo, które jest wielokrotnością 297x210, tj. formatem zbliżonym do 4/3.

Jeśli koniecznie chcesz użyć formatu 16:9 lub 16:10, będziesz musiał określić kompatybilny niestandardowy rozmiar papieru (możesz po prostu użyć formatu wyjścia wideo)...

Załączyłem mały filmik, aby pokazać manipulacje, które próbowałem wyjaśnić.

Miłego dnia

sldrx.wmv

Dziękuję za odpowiedzi. Po odznaczeniu miejsca na papier wynik jest znacznie lepszy. Potem postaram się znaleźć idealny format (bo są rzeczy (niedoskonałości), które chciałem ukryć, wychodząc poza przestrzeń papieru)), ale na razie mówi mi: "niemożliwe do zainicjowania formatu". Będę szukał dalej... W każdym razie dziękuję!

Z drugiej strony, nie mogę otworzyć twojego filmu... =(

1 polubienie

Aby przetestować, musisz kliknąć link prawym przyciskiem myszy,  a następnie wybrać "Zapisz jako"... i uzbrój się w cierpliwość, ponieważ nadszedł czas na określenie lub zapisanie załącznika zajmuje więcej niż minutę!!

Jeśli wykonasz proste kliknięcie lewym przyciskiem myszy na link, spróbuje uruchomić vlc, który musi znajdować się na serwerach Lynkoa... ale to nie działa zbyt dobrze!!

Nasi drodzy przyjaciele administratorzy Lynkoa muszą pracować nad tym tematem :p

1 polubienie