Witam
Niedawno rozpocząłem druk 3D i modelowanie na Solidworks.
Wykonałem już kilka części, które wyeksportowałem w formacie STL. Jednak obecnie mam kilka egzemplarzy ze składarką.
Na początek zaimportowałem (chyba w woluminie) plik STL, który zmodyfikowałem . Powtórzyłem operację z drugim plikiem również w formacie STL.
Następnie utworzyłem zespół zawierający te 2 części, związałem elementy, aby umieścić je zgodnie z życzeniem.
Poniższy obrazek przedstawia 2 pokoje (jeden szary, a drugi niebieski).
Tylko wtedy, gdy chcę wyeksportować plik w formacie STL, otrzymuję ten komunikat o błędzie:
A jeśli kontynuuję nagrywanie, kończę z plikiem, którego nie można używać na mojej drukarce 3D.
Korzystając z narzędzia do wykrywania zakłóceń, mogę podświetlić obszar, który odpowiada skrzyżowaniu między 2 pomieszczeniami. Czy Twoim zdaniem ten obszar ma coś wspólnego z moim błędem podczas rejestracji?
Szukając w internecie widziałam różne rozwiązania: szycie powierzchni, pogrubianie itp.
Niestety, żadne rozwiązanie nie rozwiązało mojego problemu (swoją drogą, może nadużywam tych funkcji??).
Dlatego proszę o pomoc, aby dowiedzieć się, jak prawidłowo wyeksportować mój zestaw :-)
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, jakiej możesz mi udzielić.
Dobranoc
Adrien