Wygląda na to, że odznaczyłem wszystkie opcje systemowe, które sobie z tym radzą, ale nic nie zostało zrobione.
Tak więc, niezależnie od rozmiaru planu, który chcę stworzyć, tylko okno A4 lub podobnej wielkości jest zaciemnione, wszystko inne jest w kolorze szarym.
Czy ktoś wie jak to zrobić? Więc szukam WSZYSTKIEGO W KOLORZE CZARNYM (patrz załączony obrazek)
W zakładce Ustawienia rysunku w opcjach odznaczyłem opcję Włącz kontur rysunku , ale oczywiście to nie to.
Dziękuję za te odpowiedzi, ale mój problem nie leży w druku, a w wizualizacji arkuszy.
Dla wyjaśnienia sytuacji: Moi koledzy pracują na Autocadzie, ja na DrafSight do spraw licencyjnych, głównie zajmuję się tylko wizualizacją planów innych osób - tak, jestem kryjówką ;-).
Gdy otwieram plany programu AutoCAD z arkuszami A0, widoczna jest tylko część A4. reszta, która jest na szarym tle, była trudna do zobaczenia obowiązującego standardu CAD 2D (którego nie mogłem zmienić...).
Moim celem jest więc łatwiejsza wizualizacja moich arkuszy prezentacji poprzez usunięcie tego miejsca i ujednolicenie czarnego tła.
Ogólnie rzecz biorąc, nie rozumiem wymiarów i solidnego planu w oryginalnym formacie, rzeczywistych wymiarów, więc po zaimportowaniu planu w Draftsight z AutoCAD, jeśli możesz go wyświetlić w przestrzeni AutoCAD, powinieneś być w stanie wyświetlić go w Draftsight
Jeśli jesteś w formacie A3 w programie AutoCAD, przełącz się na format A3 w programie Draftsight
Możesz powiększyć swoje okno, ale w każdym razie wyjść poza przerywane linie